Tuesday, March 5, 2013

Pergi ke tak?

Flight ke langkawi pukul 3.30 petang nanti, dah beli setahun yang lepas, masa saya balik bercuti time summer, RM50 return, ikutkan nak pergi langkawi ni dah lama, masa sebelum saya fly, saya beli jugak, RM170 untuk 7 orang return, murah sangat, tapi masa tu saya dekat ausie, tak dapat join, bila family saya nak pergi, arwah nenek pulak meninggal, so memang takde rezki nak pergi ke langkawi.

So bila ada sale lagi, gatal sangat nak beli, lagi-lagi masa tu beli dalam $$$, so nampak cam murah, tapi memang murah pon, sama lah juga macam tiket ke Padang tu dan juga ke Sarawak. Main beli je, tak ajak sesiapa pon, sebab kalau nak ajak orang memang tak beli lah.

Ni pon tk pasti nak pergi ke tak, hotel semua tak tempah lagi, malas sungguh, kalau pergi seorang ni, agak bosan lah jugak, tapi rasa nak berjalan kan, rileks skit otak, (walaupun tak buat apa-apa dirumah), tengok lah macam mana esok. Nak sewa kereta macam mahal, lepastu sorunk, nak duduk hotel budjet tapi tak tahu  mana sesuai, tengok review macam banyak je masalah, tapi nak cari area pantai chenang, maybe last day baru nak cari kereta sewa lah kot, RM50 paling murah, pastu jalan lah.

Budget below RM400, kena lah jimat, nak pergi ke Padang lagi nanti, rasa kena kahwin lah, boleh ajak bini jalan-jalan ni. hahaha

antara gambar di sarawak, haritu, jalan-jalan juga, tapi hati ni tengok berita risau dan sedih,moga semuanya akan selesai dengan cepat. amin, IAllah.











kak yan:padang maybe on kot, thx bagi nombir,nanti saya call
kak mulan:amin, moga ditepatkan dikalangan orang beriman

5 comments:

Kakcik Nur said...

Tengah bujang ni takpe jalan sorang2, jelajah tempat orang sewaktu ada kesempatan. :)

m.u.l.a.n said...

jalan selagi boleh.. sorang2 lagi senang..

ishamizu said...

Pegi Pali. Nti dah kawen pegi lagi ;)

Zulfadly said...

kakcik, kakmulan n kak izu: saya x jadi pergi, bgn2 je macam malas, burn lah rm50

norhidana miswan said...

wah2 sementara lum keje lg nih jln puas2 dik, kang dh mule keje sume tak blh nk bt...