Wednesday, January 30, 2019

Random

Random nak bercerita

Last week nak cari bunga delovery untuk isteri, gooogle and goole jumpa lah beberapa IG seller ni.

Saya cari harga murah2 je, almaklumlah ekonomi sekarang, pastu beli mahal2 pon bazir.

Selalunya beli dekat HappyBunch, bawah RM50.

So outcome yang saya dapat adalah:

most of it RM50 and above without delvery
paling mahal RM250 yer, bunga pon beberapa ketul, harga tak termasuk delivery
Ada yang RM80 tapi bunga sikit dan coklat jenis murah
Dan
Paling terkejut harga delivery, paling mahal caj RM55 nak hantar ke KL
Yang lain range delivery RM25, ada RM35.

Itu je lah, mungkin ada yang dah biasa dengan harga ni, for me, harga too ridiculous. Tak setimpal dengan barang dijual.

Ramai seller kaut untung dari delivery, caj mahal2

at the end, saya order je dari HappyBunch, free delivery lagi.

Sekian

2 comments:

norhidana miswan said...

mahai nya yek, happybunch lagi murah... bila murah barang pun cun, org pun suka n kita pun seronok nk rekemen kt org utk guna khidmat diaorg kan..

Zulfadly said...

kak dan: mahal sangat, bazir, HB murah dan berkualiti gak