Wednesday, November 14, 2012

Sawah Padi di Aussie

bila pergi tempat ni, dah rasa macam dekat sawah padi, tapi sebenarnnya, hanyalah wetland, tempat ni dekat je dengan rumah, dalam 10 minit drive, memang kawasan yang dijaga oleh council, nak jalan sampai ke hujungnya, amatlah jauh, 30 minit pergi dan 30 minit balik melalui kawasan wetland ni, view memang lah cantik, dan masa pergi ni, air tengah surut. nama tempat ni Tamar Wetland Island, sebab kita akan berjalan melalui wetland ni dan samapi ke pulau dia, dah lah sekarang panas, memang pergi sekejap pon dah boleh hitam muka, hehe














Bila cuti ni, berjalan lah ketempat-tempat yang dekat, nak pergi jauh kena pikir duit minyak, bazir je kang, dekat-dekat ni pon makan minyak kuat, pasni rasa perlu naik bus atau jalan kaki je, haha, kena lah save duit, nak guna hujung tahun ni, tapi sejak cuti ni, kadar nak masak sangatlah malas, asyik pergi makan luar je, walaupun kedai halal tu ada lah 2 je dekat sini, lain tu kena jadi vegetarian or makan seafood je.

dan kepada semua kaum muslimin dan muslimat, saya nak ucapkan

"Selamat Tahun Baru Hijrah"

Moga tahun mendatang akan memberi kemurahan rezeki da kesihatan dan sama-sama kita menjadi umat islam yang lebih baik dan saling memperingati sesama kita, jangan lupa doa awal dana akhir tahun.Assalamualaikum!

9 comments:

hOtMaMa said...

hehe.. ingatkan betul la ada sawah padi tadi.. hihi.. cantik2 gambar yg diambil..

apa2 pun, salam maal hijrah :)

Zulfadly said...

salam maal hijrah kak, thx

norhidana said...

mati2 akak ingtkan sawah padi betul, rupenyer sawah rumput... sesuai utk akak nih... jln2 30min pg 30min balik, mmg boleh jd senaman yg baik heheh...

salam maal hijrah juga utk zul

rostina76 said...

salam zu...kros tgk dah blh rasa bahang panasnya. hehe, btw nice view. mula2 dok terfikir apabenda @tgh2 laluan kayu tu. bila ada signboard mentioned slippery baru le nampak , dawai kawat ekk? xnak bagi licin?

MamaTiaMia said...

Salam Maal Hijrah Zulfadly,

I lover yr pictures berseni gambar:)and teruja nampak roti canai bulat2 dalam bekas:)

p.s akak dah sampaikan salam pada uwan akak cakap 'budak bujang dari ostolia kirim salam':):)

Zulfadly said...

kak hidana:hehehe, boleh exercise, tapi panas terik, dah hitam dah saya,hehe

Zulfadly said...

kakros:thx kak, memang panas, dawai tu tak nak bagi tergelincir, kalau hujan kan, taik burung pon banyak situ, hehe

Zulfadly said...

kak zu:salam maal hijrah, thx, samapikan salam, roti tu time rajin je buat,hehe

m.u.l.a.n said...

salam maal hijrah..

awesome pics..!!!