Friday, December 16, 2011

Updated: -

Malam-malam buta ni, tetiba rasa nak mengarot lah pulak, atuk yang alzheimer ni, dah seminggu duduk rumah, malam-malam akan bangun dengan sendirinya, dan akan kejut sesiapa yang tidur . Memang terkejut beruk! tetiba ada orang kejut macam tu. Atuk ni, akan kerap ke bilik air, dan setiap kali ke bilik air, pasti kain pelikat akan basah, sehari, akan tukar kain, dekat sepuloh kali! memang kena bagi dia towel, supaya senang dia tak basah.

selain tu, rumah ni, ada masalah denagn tikus lah pulka, terlampau banyak tikus dekat rumah ni, habis semua barang elektronik dah rosak, kena gigit tikus, memang sangat kritikcal dah. Nak bunuh tikus-tikus ni, bahaya, Mak tak kasi bunuh, sebab ada orang mengandung dekat rumah, takut kena kenan, so kena dengarlah apa orang tua cakap ni.

semalam pergi cek gigi, dekat satu klinik ni, kena buat x-tray gigi ni, kenalah semalam rm65, agak mahal lah jugak, pastu nak kena buat minor operation, sebab gigi yang rosak, gigi geraham bongsu, so doc tu kata, kena caj around 600-700rm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! telan air liur jap, nasib semalam tak buat terus, sebab malam tu, nak pergi karoke lah pulak. Pastu mak ada call tempat lain, diorng caj around 450 je, memang murah lah, pastu pagi ni, pergilah klinik lain, dia caj 300 lebih je, tapi minggu depan baru buat, nak kena bagi sakit ni kurang sikit. memang klinik semalam tu, terkenal dengan mahalnya, dapt jimat duit banyak , nasib tak buat semalam. sekarang tengah cuak nak minor surgery ni, cuak sanagt2, siap google dah, baca semua pengalaman , dah rasa cuak. mudah-mudahan berjalan lancar.

ok lah, nak tulis macam-macam lagi, tapi mata dah ngantuk, cuti ni, menghabiskna masa dengan tengok running man, dah korea abis dah ni, hahah

5 comments:

umiyumi said...

wah mahal juga kos dental tu kan, tp kat oz ni lg la mahal. haritu hubby cabut gg je dah kena $250. pengsan! skrg terpaksa amik insurans gg

Arina said...

Pelik ye jugak....kekadang org boleh buat bisness kaut berganda ganda untung....padahal benda tu tak lah seberapa je modalnye....nak buat camna sebab some bisness tu dah establised dan terkenal maka diorg charge lah tinggi2 padahal kita boleh dapat much cheaper rate di tempat lain, so in other words kita sendiri kena survey market dulu Zul so that we can spend wisely, tak gitu?....

Zul said...

kak ummi:saya dah sakit dah lama, tp x buat dekat ausie,sebab mahal sgt! kawan saya buat, kena caj 600$ tu saya balik buat dekat sini
aubtie arina:betul2, nasib survey duit, kalo x, melayang banyak lah jugak

umiyumi said...

wah sampai $600 tu mmg melampau sgt. kalau boleh nak suruh buat rawatan kat msia tp bila dah tgk sampai tido, mkn, malah bercakap pun siksa sgt, terpaksa la bawa ke dentist hehehe.. org lelaki ni tak boleh tahan sakit mcm org perempuan agaknya. zul setuju ke? he he

Zul said...

kak ummi: hahaha, no komen, maybe kalau pompuan ni, lagi2 ibu, dah rasa benda paling sakit kat dunia, bila lahirkan anak kan,