Tuesday, January 10, 2012

Kisah di LRT

Kejadian ni berlaku rasanya dalam minggu lepas, berlaku pada seorang kawan yang sentiasa mengalami pengalaman yang melucukan dan kadangkala, malang jugak.

tempat kejadian: Dalam train LRT (balik dari kejer)

alkisahnya, kawan sorunk ni, dia nak balik kejer, macam biasa, dia ni naik LRT , bila waktu petang ni, train akan selalunya full. bila dia masuk je train ni, ada seat kosong, dia pon duduk, lepastu bila train ni berhenti, dia ada nampak seorang wanita ni masuk dalam train, lalu dia offer tempat duduk

Kawan: kak, sila lah duduk
kak X : xpe dik, terima kasih

dengan semngat bertimbang rasa jugak, dia masih terus offer akak tu

kawan: kak, duduklah, saya berdiri
kak: xper dik, akak berdiri jer
kawan: duduklah kak

agaknya akak ni dah bengang, dengan suara kuat dia pon jawab

kak: DIK, akak tak mengandung dik!
kawan: duduk diam terkedu dan menahan malu yang teramat,nasib x turun sama tempat

so moralnya:
jangan ingat orang perut buncit tu mengandung
kalau dah tau buncit, sila jgn pakai baju ketat2 (ni kawan yg pesan)
jangan terlampau baik sgt, dah orang xnak, jgn offer2 lagi

since that day, kawan ni insap dah, masuk lrt kalau dapat seat, dia xder nak offer2 dah, serik! hahahhah

3 comments:

Mixed-family in da house.... said...

lawak lawak...hagagaha......

storyfromme said...

ala akak 2 pon,jangan la terus terang sangat.xde la orang ingat dia buncit.

Zul said...

hahah, kesian akak tu, sentap abis, last2 dia terus terang jer! yg kawan ni pon baik sgt masa tu,heheh