Thursday, January 12, 2012

Kisah Chinese friends ni

masa belajar dekat UM dulu, half of the classm memang chinese, memang balance lah dengan malay, so obviously, malay with malay n chinese with chinese. Tapi walaupon macam tu, kami still rapat, dan selalu lepak sama-sama, kalau dengan budak-budak chinese ni, macam2 kisah lawak ada, sebab ada yang bahasa melayu yang sanagt  teruk, selalu tanyer, macam mana diorng boleh lepas SPM, hahah! ni nak cerita antar kisah yang rasa lawak sangat, dan samapi sekarang, kalau teringat, memang gelak giler2.

Benda ni berlaku dekat one of my close friend, chinese gurl lah, masa tu dia nak pergi makan, sampai dekat kedai tomyam tu, dia pon order lah dengan confidenntnya dekat kaunter tu,

chinese gurl: abang, kasi saya nasi goreng kambing satu! (dengan konfidenya)
abg kedai: apa? nasi goreng kambing?

CG: ye lah, nasi goreng kambing
AK: mana ada dik, ke nasi goreng kampung?
CG: soli bang, nasi goreng kampung!

abang kedai tu gelak samapi x boleh nak amik order, samapi kawan dia datang kaunter tanyer kenapa, dan gelak sama-sama, part ni memang lawak.

lepastu, kawan ni dengan konfidenya nak tambah order

CG: abang, kasi tambah telur nana satu!
abang tu terus gelak lagi samapi keluar air mata

AK: dik, bukan telur nana, telur dadar dik!

kawan ni pon gelak sekali, tiap kali g kedai tu je, abang tu asik gelak ke dia, last2 dia dah x dtg dah kedai tu, hahaha

banyak lagi perkataan yang diorng sebut pelat, samapi x paham, tapi lawak,hahah

2 comments:

kasihredha said...

yang herannya org Bangladesh setahun kat M'sia dah pandai cakap melayu.

Zul said...

hahah, tu lah, siap fasih lagi kalo mat bangla ni,