Tuesday, January 8, 2013

Memancing pastu makan dan candat

tinggal saki baki hari tinggal di bumi omputeh ni, pergilah memancing, nak abiskan umpan, sebelum nak sedekah rod ni kepada umat melayu disini. Hari ni cuaca agak baik, mendung, tak panas, dan dijangkan akan turun snow minggu ini, snow dalam summer? itu lah Tassie, memang macam tu.

Walaupon stok makanan masih ada, tapi malas betul nak masak, makan lah sushi diluar, makan buffet, tapi dapat makan vege dan seafood je lah, memang berbaloi, bayar $17, makan lah sampai puas-puas. Untuk perut orang asia memang lah berbaloi.

Semalam adik saya pergi mencandat, tapi saya tak pergi, malas nak pergi pagi-pagi, walaupun tak dapat ikan dan sotong, tapi bagi dia satu pengalaman sebelum balik Malaysia. Hari ini dia sampai lah KL tu, duduk 18 hari kat sini.

Masih mengemas lagi, dan berkemas, barang banyak dah buang, barang yang dijual semua mura-murah, rasa sayang nak jual, tapi apa boleh buat, terpaksa. ok, sambung menegmas!

buat nasi briyani Shan tu, denagn ayam shan jugak dan kuah dalca



ni lah sotong kalau dapat, tapi ni mat saleh punya



kak ummi:hehe, rasa nak balik je ni, aritu ingat nak singgah perth sebelum balik msia, sekali tiket mahal sgt, better fly dr msia , murah lagi, hehe
nekcik:tq nekcik, tak sabar nak balik msia, hehe
joyce: yer! aku laki, hahah, masak je lah, ikut internet, sedap tak sedap lain kira,hehe

1 comment:

norhidana miswan said...

bestnyer pg mancing pastu bwk bekal mcm piknic gitu... beso nyer sutun tuh...kalu dpt smti best kan...