Thursday, January 10, 2013

Sampah Theme Park!

Rasa sungguh stress, mengemas rumah ni, nak kena clearkan sebelum keluar, mesti kena buat betul-betul, if not kena deduct bond nanti, leceh sungguh!

Rumah ada 5 orang, 3 dah balik malaysia, sekarang tinggal 2 orang lah, terkial-kial nak kemas rumah yang besar ni, rasa bengang je sebenarnya ni. Banyak lagi tak settle, barang banyak tak buang, toilet tak bersih, tingkap tak cuci lagi, macam-macam lah.

Tadi pergi buang sampah, bawa je naik kereta sampah busuk-busuk tu, kalau sewa trailer, mahal pulak, buang ke tempat pembunangan sampah, sungguh style tempat dia, dah rupa macam theme park sampah! sangat sistematik, semua barang nak buang ada bahagiannya, sekali masuk dalam 6.50 untuk kereta, kalau truk dalam $13, pergi masuk 2 kali, sebab sampah banyak sangat, itu pon still ada lagi, malam ni kena letak perabot keluar, sebab esok nak steam karpet ni.

Penat sangat!!!! rasa nak balik je malaysia macam housmate lain, tak perlu lah nak kemas susah payah, siap ada yang balik awal pergi bercuti lagi, ni kemas berdua pon banyak lagi tak siap.


argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stress macam ni! tu belum lagi bilik sendiri!

sampah general buang sini, letak dekat horizontal escalator tu, nanti dia akan asing sendiri, kalau bahan buanagn lain, ada tempat lain, semua dalam satu kawasan besar, sangat bersih! dan termat bersih walaupun tempat sampah!

2 comments:

m.u.l.a.n said...

bagus ekk... kami kena hantar tmepat recycle in kemaman which is 30km away from home.. sambil ajar budak2 ni recycle barang.. dapat duit beli eskrem..

kekunang said...

Tu la perasaan aku hari tu..at least ko ada aqil..aku hari tu..hari2 nangis pegi kat bucu...