Saturday, January 5, 2013

Panas! Panas! Panas!

sekarang ni, rasanya dah kemuncak summer, semalam suhu paling panas, dekat Launnie ni, suhu emalam 33C, tapi dekat Hobart semalam, suhu sampai 43C, kebetulan pergi Hobart semalam, memang panas luar biasa, angin pon panas, travel 2 jam dalam kereta, memang macam cacing kepanasan. Bahang dia menusuk kalbu lah.

Bawa bekal nasi lemak, nak makan dekat Hobart, bertolak pukul 9pagi, pukul 5pm baru boleh makan, sebab tak tau nak stop mana, panas sungguh, duduk dalam shopping complex, pergi beli Corelle, hehe (orang kirim). Sepanjang balik tu, memang banyak bush terbakar, semalam paling teruk, banyak juga rumah terbakar, kalau ikutkan dalam berita lah.

Semalam tu bawa adik berjalan-jalan, sebelum dia balik Malaysia Isnin ni, bawa pergi museum , Zoo dan pergi kilang Cadbury. alhamdulillah, sampai rumah semalam pukul 9malam, pastu pagi ni buat garage sale, banyak lagi masih belum terjual, tapi ramai sungguh orang hari ini. Nasib tak hujan, walaupun pagi tadi renyai-renyai.

Esok masih ada garaj sale, nak clear kan semua, kalau tiada siapa nak beli, buang je, terpaksa lah, boleh lah cover nak garden, carpet dan juga duit iklan garage sale ni, nak pindah rumah ni, duit keluar macam air sungai, banyak sungguh.
ni lah view sepanjang perjalan pergi dan balik




panas


tu bush banyak terbakar

mak kirim beli ni, dekat Malaysia manuka sangat mahal, tu beli banyak

kilang candbury, borong ni, tengah murah

1 comment:

Fairy Lilly said...

Memang panas giler kan, heatwave di mana-mana. Amboi shopping sakan.