Monday, November 26, 2012

New Zealand???

selama dekat 2 tahun duduk disini, rasanya ada beberapa kali, orang ingat saya ni asal dari New zealnd, dulu masa start kejer dekat satu kedai ni, 1st day dia tanya, dari NZ ke? pastu time pergi ke Gold Coast, ada orang ingat saya ni orang Thailand, tadi masa nak tukar duit NZ pon, dia ingat saya orang NZ?

adakah kebetulan?hahaahah, diorang ni ingat saya mcm orang NZ tu, bukan yang putih tu, ni yang gelap dan badan besar, orang maori, haha, saya Malaysia!

harapnya trip berjalan lancar dan jangan sangkut sudah! jumaat result keluar, cuak dan cuak, yuran pengajian pon masih tertunggak, harap semua settle sebelum jumaat ni, doakan saya lulus dan rakan-rakan InsyaAllah


ada orang order corelle, tapi saya tak tau lah ni murah ke mahal, tp nak cari set lah kan


*kak hidana: sale tak banyak, xde pon murah sangat pon, hehe

8 comments:

NEKCIK said...

Salam Zulfadly..Nekcik rasa murah tu compare kat mesia yang harga mahal giler!!

NEKCIK said...

Insya Allah..Nekcik doakn akan bjaya..amiin

FairyLilly said...

Semoga berjaya :)...Jiayao!Jiayao!

Kalau you kena Thailand, akak kena Vietnamese hehhehe...

Corelle memang better beli set. Kalau tak silap KitchenWorld start their sale on December.Normally during sale the price range for round livingware 16 pieces(4x4) aud39-aud43.90. Tapi ada orang tak minat yang ada mug, so they prefer to buy 18 pieces set(6x3) aud55-59. Memang berbaloi sangat beli kat sini wpun limited pattern. Cuma masaalh shipping lah.kalau kat Malaysia biasa depa jual yang 16 pieces RM250.

norhidana miswan said...

all the best lah dik, akak doakan semoga resultnyer nnti sgt sgt cemerlang...

akak bab pinggang mangkuk mahal nih mmg kureng tau.. tp kalu betul2 nyer mmg tahan lasak n tahan lama... kire berbaloi lah membeli

m.u.l.a.n said...

insyA berjaya dengan cemerlang..!!!!

woowww... gerraammm je i tengok pinggan semua tu.. tapi bila pi oz, malas pulak nak hangkut..

cikmanggis said...

Salam kenal.Makcik masuk kerumah zul ni melalui tingkap Nekcik hehe
Semoga berjaya.eh baru cek harga korel kt parkson.Satu set 20 biji rm 550.

sal said...

Zul..klu ada org pesan kt u corelle..u g la beli kt big W d hobart..krimas ni dan ujung taun confirm ada sales....iAllah akk pn nk borong skan gak ler...hehe..klu ada rezeki...ujung taun mgkin trn hobart...u bl kt wollie still consider mahal la utk kita yg dok oz ni..and then xde set..g hobart la cik adik oiiii....bess o...rambang bijik mata utk kaum wanita mcm akak ni....huhuhu...

sal said...

Zul...klu ada org pesan kt u..u g la bl di big W kt hobart...krimas ni dan ujung taun confirm sales gilerrr..akk pun iAllah, nk borong sakan gak nti..hehe..iAllah klu ada rezeki...ujung taun ni plan trn hobart...klu kt wollie, still consider mahal la utk kita yg dok oz ni..lgpun xde set...so g la trn hobart...rambang bijik mata utk kaum wanita mcm akk ni....cantik dan murah2.....