Monday, June 25, 2012

Australia Masterchef Muslim!

Sekarang memang hari-hari tak pernah terlepas tengok masterchef ni, sebab utama dia, ada seorang peserta muslim, rasa macam bangga tengok dia, nama dia aminah, mix korea and arab, bekerja sebagai nurse.So far dia ni memang top contestant, kalau masak dia memang semua kena puji.

Masa audition dulu, judges ada tanya, if dia kena masak pork macam mana, dia kata boleh je, tapi dia tak boleh nak rasa lah. Masa ada satu cabaran aritu, dia kena masak pork, dan terpaksa lah dia pakai glove, dan masakan dia dipuji sedap.




all images taken from Google


Biasalah Australia kan, ada segelintir akan kutuk dia, lagi-lagi dekat FB Masterchef tu, kaitkan dengan islam lah dan macam-macam lagi, tapi ramai yang sokong Aminah, walaupun dia ni muslim. Macam episod semalam, dia mula-mula top 3, tapi bile next round terus jadi bottom 3, so dia kena masuk elimination round today. dalam pertandingan ni pon, ada satu contestant, suka sangat masak makanan asian, sebab dia tinggal kat Malaysia lama, aritu buat char kuey tiaw, roti canai dan murtabak.Mindy nama dia.

Harap-harap aminah ni lepas, dia memang talented dalam masakan, humble dan ceria, hahah.

*mastercep selebriti asik start je semua nak nyanyi, lagi2 azwan tu!haih!haha

9 comments:

m.u.l.a.n said...

oowwhh... tumpang bangga & seronok..!!

moga2 aminah akan menang..!!!

kasihredha said...

teringin nak ikuti master chef autraulia :)

eelobor said...

huhuhu....dah stendet la tuh. begitulah pandangan mereka terhadap org islam.... terus berpandangan serong

norhidana said...

bestnyer, tak sabar nk tunggu masterchef australia ni kuar kt astro... rasa bangga betul bile dpt tgk muslim mcm kite dpt msk pertandingan gini...

*masterchef selebriti la katakan, itu yg nyanyi2

mrs kayrul said...

tumpang bangga dengan aminah

Zulfadly said...

kak mulan: IAllah, amin, dia lepas semalam, nasib x tersingkir

Kasihreda:x alam lagi keluar lah kat astro tu kak

eelobor:tu lah, x boleh buat apa kan

Zulfadly said...

norhidana:saya memang sgt bangga, nanti dah keluar kat msia boleh tgk, hehe

mrs kayrul: saya pon, hehe

ummi tobe said...

bestnya. tumpang bangga sekali :)

Hazeman Huzir said...

Oh! I have met her sebab Astro bawak dia jumpa staff-staff Astro.. below is my experience with her:

http://hazemanhuzir.blogspot.com/2013/08/masterchef-amina-elshafei-in-kl-would.html