Monday, March 18, 2013

Berniaga

Alhamdulillah, dah mula start berniga kecik-kecilan dekat FB, modal bapak saya kasi, tapi semua duit dapat ke bapak saya lah, saya tolong buat FB dan update segala bagai lah, ingatkan nak buat sendiri, but bila bapak saya mintak tolong, saya buat lah sekali.

Jual perfume gred AAA dari dubai, hampir sama dengan original, tapi memang bukan ori pon, dan juga jam tangan wanita ada jugak, nanti saya akan upload gambar jam ni.

IAllah, nak pergi daftar syarikat pulak, sementara menanti kerja tetap ni, buat lah part time job ni.

So, boleh lah like Perfume Deal untuk membuat tempahan, atau meramaikan orang like.

Untuk pembaca blog ni, saya bagi diskaun rm5 untuk setiap botol, just email sahaja order dekat perfumedealpd@yahoo.com atau boleh PM saya di page tu dan letak kod K2S, terima kasih.

BTW: hukum menjual barang tiruan?saya dah tanya ustaz dan google: hukumnya harus jika kita menyatakan keadaanya sebenar dan haram jika saya kata produk saya jual ni adalah original. sekian
Boleh juga lihat di blog sini

7 comments:

Alani said...

good luck on your business! nanti saya like ye :)

Arina said...

As Salam Zul,

Auntie ni tertunggu tunggu gambar jam yang Zul nak jual tu, kot2 ade yang Auntie berkenaan. Cepat2 lah upload gambar jam2 tu...

Zulfadly said...

thx alani
auntie arina: dah boleh cek, dah upload

ibuintan said...

tahniah... moga bisnes sukses

norhidana miswan said...

mcm best je nih, nnti akak nk tgk2 gk lah, mana tau ada yg kenan... boleh la bt tambah2 stok pefum yg ada kan...

Zulfadly said...

ibuintan: thx, amin
kak hidana: beli jgn x beli

wati said...

Wah zul dah start berniaga - all the best. Anyway, tq for the ga. Nnt akak check ur biz blog