Friday, March 15, 2013

Sesat yang menyesatkan

Minggu ini sangat sibuk, menguruskan hal sendiri dan hal orang lain. Pergi ke KL, 1st day naik komuter dari padang jawa, turun dekat bank negara, sejam perjalanan, next day naik kereta pulak, lebih kurang je masa nya. Komuter koc baru, tapi macam biasa, penuh indon+bangla+myanmar+nepal+sulu=malaysian!

Dan bila bawak kereta ke KL, memang sesat lah jawapannya! walaupon dari kecik duduk KL, tapi memang tak pernah nak hafal jalan/nama jalan tu, memang agak bengap tentang jalan di KL (area wangsa maju power lah), bila pergi chow kit, asyik salah jalan, akhirnya sampai lah jugak. pastu balik shah alam, nak ikut federal, sekali termasuk NKVE, ok lah, jauh skit, dan tak jam, tapi hujan semalam sangat lah lebat, langsung tak nampak jalan, bawa pon slow, ada pulak kereta siap pasang hazard ligth, itu untuk emergency, kalau hujan lebat, bukak lampu kereta sudah!

exit tol shah alam, tetiba tersedar dah ke tol guthrie, rupanya nak ke kuala selangor, tak tahu lah napa blurr sangat semalam, sesat!! lama sangat tak bawa kereta ke KL, since pindah shah alam, memang jarang nak ke kl,paling jauh pon sampai Mid Valley area je.

OK! InsyAllah, akan memulakan niaga kecik2 je, jual online, nanti dah siap semua page, saya letak link sini, jual perfume from Dubai gred AAA dan juga jam tangan jenama Loraine. Belum siap setting lagi semua, sebab harini dan esok, cousin kahwin, so memang busy lah, walaupon zaman sekarang, takde benda nak tolong pon.

4 comments:

norhidana miswan said...

heheheh bz nyer dia, sesat tu lumrah la dik oi, akak yg duk kl dh nk msk 7thn pun kadang2 boles sesat jln hehhe

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

salam ziarah sini =)

m.u.l.a.n said...

tak sesat camna. bulan ni 2 hala, next month one way pulak.. kami pernah gaduh dgn polis sbb dia nak saman sbb amik one way opposite directon.. kami kata tak duduk kl.. bulan lepas boleh lalu pastu bulan ni tak boleh.. lepas tu signboard entah ke mana2..

last2 polis tu yg bawak kami keluar dari jalan tu hahaaa..

Zulfadly said...

kak mulan: setuju!!!! sya selalu mcm tu, pastu kena hon giler2! hahah, singboard xde pon, mana x sesat