Friday, September 27, 2013

ada yang lebih baik untuk saya..........

Dan akhirnya, saya dah berhenti kerja, esok last day, tadi nak hantar notis, dah rasa bersalah, walaupun ofis ni bermasalah, tapi saya respek dia dengan ilmu yang saya dapat. Tetiba baru tahu tadi, ada lagi seorang staff nak berhenti, tapi dia notis sebulan, lepas ni, opis ni kosong lah, tak da siapa melainkan admin dan 2 orang budak praktikal, sebab staff lagi seorang dah nak bersalin anytime, staff senior lagi satu, baru pergi interview tadi.

itulah kehidupan, ada masa, kena buat keputusan, pada satu tahap masa dan ketika, selfish adalah sangat berguna, kesian diri dari kesiankan orang lain. Penat berhujah kenapa nak berhenti, patutnya nak bagi notis 24 jam, tapi saya rasa macm bit rude, tu sebab bagi tadi.

dan minggu depan kerja start, esok last day, kerja 6 bulan, walaupun macam2 masalah, tapi byk ilmu saya dapat, baca balik apa saya merungut, itu semua kehidupan, pasti akan terjadi juga, cuma masa sahaja kita tak tahu, bersyukur melalui setiap pengalaman, sebab pengalaman adalah guru terbaik kita.

IAllah, ada yg lebih baik untuk saya, ilmu tetap ilmu,

kak dana: terima kasih tips, IAllah saya ikut, dah rasa cuak dah ni, heheh
kak mulan: hehe, betul2
kak iwan: takde lah teruk sangat, tapi pening lah otak ni, hehe tq

lagi 2 minggu nak interview, kasut hitam tak beli lagi.

3 comments:

norhidana miswan said...

takpelah dik, kite tak tau mungkin ada hikmah disebalik semua nih... bkn kite nk jd selfish sgt tp btpe kite keje tp tak gembira, tak salah kite mencuba yg lain...

Arina said...

Zul, tadi auntie ade baca iklan jawatan kosong Arkitek gred J41 dg Kementerian Pelajaran Malaysia. Malam sebelum interview tu Zul bangun malam buat Solat Taubat dulu pastu sambung Solat Tahajjud dan continue dg Solat Hajat...doa banyak2 mohon dengan Allah swt supaya dipermudahkan, Allah swt Maha Mendengar. Sebelum masuk bilik interview Zul baca banyak kali Surah Al Insyirah supaya Zul sentiasa tenang dan tidak gemuruh...

Anonymous said...

sama situasi..nk berenti tp kesian dan rasa bsalah disebabkan semua staff planning nak berenti..wlpon stress, byk pengalaman dan ilmu yg dpt..huwaa