Monday, June 13, 2011

x-men + eskmarket

Sekarang cuaca di tassie ni lain macam sikit, sebab ada volcano explode dekat africa kot, so di affect dekat australia, terutamanya melbourne and tassie, so banyaklah flight kena cancel and delay sebab dat thing. Sekarang pon dah petang, suhu still below 4 C, semalam tidor bernegative suhunya.sejok!!!!

Semalam bosan2, ajak lah housemate pergi ke keluar, Mula-mula pergi ke Esk market, yang ni dekat je dgn rumah, tp 1st time pergi, kalau nak compare ngan Msia, rasa mcm pasar minggu kat stadium shah alam, tapi ni kecik je, dia jual barang-barang terpakai dan sayur-sayuran fresh dgn harga yang consider murah. sebab market ni kecik je, pusing2 sekejap je dah abis, x beli apa pon. jimat duit.eheheh
barang2 yg ada dijual

mak cik ni nak interframe lak

fresh vege


ni kat dalam esk market





lepas tu terus g city, sebab mcm nak tgk wayang lah pulak, dan semua tangah dah lapar kan, pergi lah makan dekat food hall, makanan kat sini agak mahal, mcm makan nasi briyani dengan lauk, dalam 14$, tu x termasok air, memang mahal sgt, tp sekali sekala boleh lah makan, itupon kalo malas nak masak.

Tiket wayang kat sini pun mahal jugak, dalam $13.50, tapi free seat, semalam g tgk citer x-men:1st class, naseb baik housemate belanjer, amin! jimat lagi duit. memang semalam spend 1 whole day keluar, balik je dah malam, jalan kaki dalam kesejukan.

end of autumn

park


Bila dah hidup kat negara orang ni, kalau nak semyang memang tiada masjid, kat sini memang selamber kalau nak semayang, ada space je skit, asal jadi, semalam pon solat dekat park pastu dekat tepi jalan, pegi mana pon, jgn lupa solat, budak2 melayu sini semua mcm tu, Alhamdulillah,

lagi 3 minggu cuti ni, x tau nak buat apa, mau mati kebosanan ,hehehe

3 comments:

kakcik said...

Syukur Alhamdulillah. Sejuk hati makcik membacanya - anak2 kat sana tetap menjaga solat.

Fresh vege tu makcik tengok macam pokok bunga je! :)

Zul said...

salam kakcik, sini komuniti kecik, saling mengingat antara satu sama lain, Alhamdulillah, ok disini, ada sayur gak tu, blah sana tu pokok buah rasanya, yg daun panjang tu, daun apa tah, tp byk gak org asian jual tu,hehe

Amy Syaquena said...

Masa amy gi uk hari tue pun lihat anak2 malaysia semua taat menjaga solat dan sentiasa tekankan ilmu agama kepada anak2...terharu sangat