Thursday, August 11, 2011

Pre-Raya Menu

disebabkan rasa nak makan sangat nasi impit, so apa lagi, semalam pergi cari kacang tanah, sini memang xder jual kacang tanah mcm kat masia, yg ada semua kacang yang dah siap hancur, kalau nak beli juga, kena pergi asian shop, memandangkan kedai tu jauh, so malas lah jawapnya, so belilah di Coles je, kacang biasa, pastu g beli serai, nasib baik muah, kalau biasa harga 4$ untuk 3 batang, semalam half price, memang rezekilah, sayangnya, lengkuas x jumpe, memang xder kat sini,heheh

nasi impit tu guna yang instant je, mak ada hantar dulu, pastu housmate buat kuah kacang, zul pulak buat kuah lodeh, nak cari so-un (btol ke eja) xder, so guna mee hun je lah, jadi gak, dan akhirnya, jadilah makanan untuk bersahur semalam, heheh



7 comments:

ibuintan said...

wah... spesel menu sahurnya


raya nanti buat rendang daging pula

umiyumi said...

Salam Zul, cantik gambar banner heading kat blog. amik sendiri ke. rajinnya memasak. kat sana tak byk asian shop ke. sini kat woolies pun ada kuah kacang segera, ayam brand. lengkuas mmg tak pernah jumpa lg tp serbuk lengkuas ada kalau tak silap.

Zul said...

ibuintan: itu wajib, nasib kat rumah ni ada sorunk pandai masak, dengan buat lemang instant,hehe

Zul said...

kak umi: hehe, gambar kat city park, yurp amik senidir, nak makan terpaksa lah masak, ada je asian shop, but jual byk barang expired, pernah beli kuah kacang wolies, xsedap, rasa jauh beza sgt, tapi yg ayam brand tu x jumpe lagi,heheh, nanti saya cr serbuk lengkuas, aritu cr gak, x jumpe, coles maybe ada kot

Iffah Afeefah said...

amboi kecik ati ramadhan

sambut syawal dlu

Edy Zaidi said...

aduiii...terus lapar

Zul said...

iffah: ini sempena 1/3 ramadhan, so sambut sikit,hehe, dok jauh2 ni raya xpikir sgt,
edy: kat msia lagi mcm2 boleh makan,huhu