Thursday, June 21, 2012

Winter = Lapar = Makan

Disebabkan cuti ni, banyaklah masa lapang, duduk rumah je lah, kalau tak, pergi ke coles or kmart cari barang. Bila buka FB ramai asyik post makanan, dah lah pantang nampak, semua rasa nak makan, memang duduk overc ni, asyik nak makan je, mak Zul kat Shah alam tu pon tak risau kalau anak dia tak cukup makan, sebab tau anak dia memang akan CUKUP makan!

So semalam rasa nak makan popiah, terus lah pergi beli kulit popiah dan buat lah isi dia, dengan bahan yang limited, saya main masak je lah, asal ada isi pastu bila goreng rasanya semua sama jerkan, hahaha. Pastu tengahari tadi, rasa nak makan mee kicap, tapi bila google, macam-macam lak bahan dia nak, last-last buat mee kari, sebab tu macam senang je, rempah kari kat umah ni banyak sangat, bawa dari Malaysia haritu banyak lagi. Akhirnya jadilah mee kari. Winter ni memang 24/7 lapar memanjang, dah lah sejuk menggila sejak akhir-akhir ni.



free sangat, tu main2 amik gambar, haha


mee kari dan cili jeruk, resepi main google jer


Makan dan makan dan makan.............tapi petai belum masak lagi, sebab udang tengah mahal, tunggu promo baru beli, hahah, itulah nak save duit kan,kena jimat, sebab lagi 2 minggu nak berjalan ke Gold coast!!!

8 comments:

-iZ- said...

first!

-iZ- said...

bapak ah.. g gold coast x ajakkkk..

m.u.l.a.n said...

wooaahh.... u so rajin one..!! salute... i dah malas nak meng-popia ni sbb dah balik msia semua ada depan mata... hahaha..

Arina said...

Masyaallah......banyaknya Zul buat popia, kalau auntie duduk sebelah rumah Zul dah tentu auntie mintak sepiring...hehehe...wahhh...nak jalan ke Gold Coast, sikit punya best, auntie setakat 'Sepang Gold Coast' aje mampu hehehe.....Dah jalan2 tu cari lah stock petai...

TopsyTurvyMum said...

Zul,
Popia banyak tuu...boleh buat kenduri jemput org melben sekali ni:)

norhidana said...

rajin nyer ko dik.... msk mcm2.... akak pun tak tentu duduk2 blh bt popia heheheh...pastu bt mee kari lg... senyum senang hati la kuarga kt melesia tgk ko msk mcm2

ko letak inti apa kt popia tu dik?lenkali cube letak inti sadin+kentang, kenyang, sedap n tak pyh ada cicah bagai...

Zulfadly said...

iz:hahaha, thx!
mulan: kat sii rajin lah, kat msia beli je senang, xyah nak buat2, hehe
auntie arina: hehe, tetiba nak makan, baut jer, isi memang main buat je. IALlah aunite samapi gak GC satu ari nanti, amin

Zulfadly said...

kakTTM: heheh, saaya makan sorunk pon boleh ni, sikit jer, kecik2, heheh
kak norhidana: isi dia carrot n timun je, save budget, kalo letak sardine lai sedap, nyum2