Wednesday, December 26, 2012

Boxing Day!

pergh!lama giler tak update blog ni, minggu yang sangat busy, sebab menjadi pemandu pelancong kepada parent yang baru balik semalam, selama 15 hari duduk sini, bawa berjalan hari-hari, tapi semua pergi dekat-dekat, sebab kalau bawa jalan jauh-jauh, habis masa dalam kereta je, last day baru pergi jauh, tu nanti cerita, pergi ke Strahan, sungguh jauh!

lepas christmas ni, mesti lah ada boxing day, orang cerita asa sale giler-giler, sungguh excited pagi tadi, pukul 8 dah keluar, kedai pon banyak tak buka dan memang tak buka! nak kata murah, takde lah murah, nak kata mahal, takde lah mahal. ada jumpa barang yang murah tu, memang berbaloi lah beli.

kalau perempuan tu, memang rambang mata, lagi-lagi barang dapur yang murah, compare dengan harga di Malaysia, pastu pergi ke KMART pulak, ramai manusia betul, hadiah christmas tu, semua jadi half price, macam coklat dan biskut tu, so berbaloi beli untuk bawa balik, ikutkan hati, nak beli coffee maker yang elok, nak bawa balik malaysia, tapi luggage pon dah hampir penuh, terpaksa lah lupakan, balik malaysia cari lah nanti, or memang tak perlu, sebab mamak maker penuh kat shah alam tu, hahah.

barang bilik pon dah banyak dibuang, walaupun sayang, tapi terpaksa, malas pulak nak bawak balik, nanti kos penghantaran lagi mahal, kesian bean beg kena tinggal!!!!

selamat bercuti pada yang bercuti!!!

kalau bercuti di Tassie, ini lah view akan dilihat, saya dah sampai ke tahap nak kira pokok dan kambing sebab dah bosan memandu,haha


kakiwan: kena try bungy! rugi! haha, saya pon takut
kak mulan:rotorua lagi best yang dekat topua tu, saya tgk pon takut, aucklan ni laut, ok sikit kot, hehe
kakfairy: impian dr kecik, takut giler, tapi dah dtg jauh2, buat lah jugak, skydive mahal, kalau tak, saya pon nak buat aritu
kak hidana: rasa hilang nyawa dah,haha



3 comments:

m.u.l.a.n said...

jadi balik ke? take care ya... memang kalo membeli tu sedap je sbb murah.. tapi nak hangkut balik tu yang sakit kan..

umiyumi said...

Salam Zul,
wah dah packing2 yer. nanti rindulah nak tgk citer dr tassie ni. jgn lupa abiskan citer jalan2 tu okeh. seronoknya nak balik dah :)

norhidana miswan said...

kalu tgk mcm kt melesia lak pokok2 tuh... heheheh cube letak gambar pemandangan dia yg menarik2, msti banyak kan... gambar supink sale gile2 tuh mana?