Saturday, December 29, 2012

jual dan terjual dan balik!

sedih pulak rasanya, makin lama makin kurang je penduduk kampung launnie, harini, housemate lagi 2 orang balik Malaysia, rumah pulak dah macam tongkang pecah, buat jualan garage sale secara online, jual murah-murah pon, tapi still takde orang nak beli, lepas ni kalau tak laku, buang je ke tong sampah, malas pulak nak bagi orang, kalo ada yang nak, sure dah beli awal2.

semalam housemate bagi free katil, sekali ada local ambil, muka macam familiar, hari ni pergilah garage sale, nak cari ada benda nak bawa balik, sekali jumpa katil housemate dekat situ, dia jula $35, bagus giler, penuh barang dia dengan barang budak malaysia lain, hahaha, patutlah muka pakcik tu familiar sangat, bila datang rumah dia, siap nyorok-nyorok lagi.

masih ada lagi beberapa barang besar belum dijual, kena dikosongkan rumah ni, nak bersih lagi, banyak kejer, IAllah balik Malaysia dipenghujung January, tapi tiket pon tak beli lagi, duit dah kering dalam bank tu, last 2 days jual kereta, satu kereta dah laku, tinggal lagi satu, beli dulu kereta holden tu dalam $400, jual dapatlah untung $100, ingatkan tak laku, dah lah kereta tu tayar botak, tingkap rosak, pintu rosak tak boleh lock, tempat kunci kereta pon rosak, ingatkan nak buang je, nasib baik ada orang beli, rego pon dah nak abis lagi beberap hari.

masih mengepack barang untuk bawa balik, banyaknyerrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!! banyak kena buang, lago-lagi baju, tak boleh bawa balik semua,belum lagi buku2(ada lah sikit) arki, sayang nak buang, maybe nak bagi orang kot. kena mengemas lagi, pinggan mangkok pon bagi free orang tak nak, hahah, buang lah jawabnya.
ni jual mahal sikit, $1800

ni 500$, nasib laku



kakhidana: laku sikit je, banyak lagi, heheh
akan datang: 1st Giveaway ,hehe

2 comments:

Fairy Lilly said...

pandai orang local tu ambil untung ya hehehhe. Kata beg tak muat, sempat pi jugak garage sale ya :P. ada hasil tak? Nanti shipping barang ke Malaysia guna agen mana?

[z@ck] said...

launnie ni kat mana eh? huhuhuhu