Tuesday, June 11, 2013

Kopi

Esok kena ke Johor, saya tahu macam mana situasi esoknya, malas pon ada, tapi atas arahan, saya ni ikut je lah, sebab masih baru, kena belajar banyak lagi.

Tetiba rindu pulak nag mengopi, nak beli susu segar dekat sini rm10 sebotol, letak dalam peti ais, tak sempat esok dah abis , hahah, lama lah tak minum kopi, bawak balik mesin kopi, tapi semua alat dia hilang, tak tahu lah mana kena simpan, rugi je bawak balik, tapi tak boleh guna.

Stress kejap minggu lepas, tengok kerenah manusia sibuk nak buruk2 keluarga bakal mertua, sedangkan belum jadi SAH lagi, nak nasihat takut menyentap, penyudahnya, malas layan. aman hidup. haha.




tengok mug kmart ni pon saya rindu, dah kena buang, sebab takde siapa nak, hahah, lately tengok status budak2 kelas lama, semua suka benar flashback zaman study, sekejap je dah 6 bulan berlalu, dah nak ramadhan dah, 2 tahun puasa negara orang, akhirnya kembali normal. Makin dekat ramadhan, makin sayu hati, teringat arwah nenek. duduk jauh dulu takde lah rasa, ni dah dekat malaysia, rasa sayu bertambah-tambah, since balik tak pernah pergi kubur nenek, sebab rasa tak mampu, iyer lah, pergi belajar elok je cium nenek, balik.............. sesungguhnya semua itu adalah satu perjalanan hidup, nak atau tidak, kita akan melaluinya.


kesian tengok che ta kat mastercep, tetiba kesian pulak

2 comments:

m.u.l.a.n said...

love kopi tapi kena kurangkan sbb mata dah weng2... pls email me your address (o-mulan@hotmail.com)

teka teki tu agak2 betol lah walopon tak tepat.. hehe..

norhidana miswan said...

sygnyer dik, naper tak pack betul2 mesin kopi tuh....
berapa hari outstaiton kt johor tuh? takpe bt masa skrg nih ikut je arahan, tambah pengetahuan banyak2... pastu nnti senng nk bt keje

sedekahkan al fatihah utk arwah nenek, raya nnti dtg la jenguk kt kuburnya yek... akak tau, awak kuat