Tuesday, June 4, 2013

Submission _

Sekarang ni, kawan-kawan dekat launnie, semua dah habis submit kot final project. tengok status semua macam lega je, teringat balik time submission ni, rasa macam cemas je. Nak tidur pun tak boleh, padahal masa banyak je sebelum tu, buat kerja last minit.

tu belum bila nak stay up, minum air mother lah, monster lah, nescafe lah, supaya tak tidur, kesannya seminggu menggigil nanti, overdose caffeine! nasib tak arwah.

Masa submission 4th year dulu, nak submit subjek abang jep ni, buat kerja tak tidur, masa buat group, tetiba malam tu, file corrupt! pukul 8pm dia corrupt, pukul 8am nak submit, masa tu dah rasa give up dah, langsung xde backup, tapi submit juga.

Masa buat kerja dengan partner, submit petang, before pukul 5pm, pukul 4.55pm siap, submit online, pastu dengan tak mandi, selekeh serabai, time winter pulak, pakai selipar je, buat larian pantas (laju ok!) ke skool! nasib lah on time, akhirnya submit juga, tapi kesannya, result memang teruk. hahaha

lagi satu submit subjek abg jep, kena submit pukul 5.00pm, so buat macam draft dulu, submit pukul 5pm, tapi malam tu still buat lagi assignment tu, sebab lecturer selalu ambil dekat drop box tu pukul 8.00 pagi, pukul 7.00am dah terpacak dekat skool,korek balik semua assignment, sambil seorang lagi jaga pintu, takut lecturer dah sampai, dah rupa perompak,tengah nak tukar tu, lalu slumber je abang jep dekat belakang tu, nasib lah dia tak deduct markah, memang kantoi depan-depan.

Masa 5th year, nak pergi printing, masa tu time winter, nak submit pukul 8am, pukul 7.30am baru siap dan terus nak print, tapi lupa pulak, pergi parking kereta kat luar, tak masuk garaj, so kesannya, kereta beku diluar, satu hal nak jirus kereta dengan air, buang masa, nak bawak langsung tak nampak, malam tu suhu negatif, kaki tu dah pedih sejuk, sebab pakai selipar, tapi yag tu memang hantar lambat lah.

dan lagi satu, bila submission je, malam tu akan sejuk menggila! sejuk giler ok! buat kerja dalam selimut, mana tak score nya, haha


so moralnya disini, buat kerja awal-awal, tapi rasanya buat last minit baru style kot!hahah

sekarang tak de nya nak sketch, asik ngadap komputer je hari-ahri

rindu pulak rumah ni, walaupun sejuk, tapi..........

hari2 lalu ni nak g skool


6 comments:

Chitty Boy and Me said...

seronok baca entry nie. Mungkin ke budak-budak lelaki memang mcm nie kalau buat assignment berbanding budak perempuan? Macam "standart attitude a day before summiting assignment among boys"
satya
http://chitty-boy.blogspot.com

NEKCIK said...

part of lifetime memory!!

norhidana miswan said...

ayooooo kabus gitu msti beku kalu duk situ

Zulfadly said...

chitty boy:no lah, budak perempuan also, semua last minit punya, baru thrill, if not, procrastinate till ...dunno, hehe

Zulfadly said...

kak dana: heheh, rindu sejuk membeku
nekcik: memori sebahagain hidup, Alhamdulillah untuk peluang itu

ishamizu said...

Hihi kelakar la. rasa kak iwan dulu skema je tadelah smpi mcm jd 'perompak' tu..bdk pompuan tak se adventure bdk laki mcm korg kan..;) apapon dah bjaya dh jd arkitek! ;)