Sunday, August 10, 2014

Makan dan masak

Selamat Hari Raya! Rasa macam lama tak berblog

agak busy dengan kerja baru alhamdulillah, masih berjalan dengan  baik

semalam baru berlari, buat kerja giler, nasib tak giler

oh ya, rasa macam lama tak cerita launnie, so semalam tengok balik album lama, banyak pulak gambar makanan, so meh saya reupload balik, dekat malaysia, rajin juga memasak, tapi tak selalu lah, sebab mamak depan mata.

kuih raya, shortbread, ni 80% berjaya

kopok lekor, 70% berjaya, terpaksam guna sardin tin je, 

ni hampir setiap bulan buat, roti canai

black muffin, 60% berjaya

cream puff, 80% berjaya, cuma sos dia je kelaut

donut,
 
roti canai full set

pavlova, nak buat kos tinggi, tapi saya tak suka makan

kek instatnt

spegeti, buat sos sendiri

lontong, ni bila mengidam, 

kuih sampan, buat time raya, senang nak agih

ni x ingat, rasa housmate yang masak
and yes! bila duduk abroad ni, kena belajar memasak, sangat penting, melainkan korunk anak tokey jutawan mana, makan luar hari2.

kalau nak makan, google je resepi, walaupon masak banyak kali, tiap kali masak still google resepi, sebab tak ingat step nak masak dan ramuan.


so, selamat hari raya!

4 comments:

norhidana miswan said...

dulu rajin msk sndiri sume ek...skrg nih agak2 boleh tak msk sndiri sume... cer try tgk hehehe...

NEKCIK said...

SHRMZB Zul..fullamak dasyuutnya..terrer sungguh ni sampai roti canai pun leh buat
nekcik tak pandai buat roti canai..

NEKCIK said...

SHRMZB Zul..fullamak dasyuutnya..terrer sungguh ni sampai roti canai pun leh buat
nekcik tak pandai buat roti canai..

NEKCIK said...
This comment has been removed by the author.