Tuesday, October 30, 2018

Gomen or Private?

Bila diberi pilihan,
buntu nak membuat pilihan,

Bila dah selesa bekerja,
tetiba dapat pula offer kerja Gomen

Masih dalam dilema,
sama ada nak ke gomen atau stay company sekarang.

Bila masuk gomen, kena korban gaji dan benefit, takut tak tertanggung komitmen bulanan nanti. Dan seolah2 kena start balik hidup.

Kalau nak tolak, rasa ralat, sebab dah lama tunggu jawatan ini.

kalau ada sesiapa nak advise, dipersilakan, mohon pendapat.

Gomen memang for long term, tapi.............. istikharah terbaik tapi masih berusaha lagi.

2 comments:

norhidana miswan said...

istikarah dik, doa banyak2....
akak nk bg nasihat pn tak reti sgt...
iya mmg akak keje gomen, tp ikut jgk, klu tawaran keje gomen gaji sama ngn skrg atau lebih tinggi, pilih la keje gomen, banyak benefit di kemudian hari...

tp itu semua terpulang pd awak dik...

Juls Julie80 said...

salam...gomen gaji kecik tp long term x pernah lg buang pekerja tak cam company kalo company x ok.. terpaksa BSS pekerja.

bonus tahunan pun x banyak tp kalau ade kelayakan, insyaallah ada peluang nak naik. kalau nak sambung study pun ditanggung. bonus pun x banyak cam company tp manfaat pencen tu ade.. apa2pun terpulang pada hati..istikharah yer :)