Friday, June 10, 2011

Ceciter: Parcel + 'soping'

Semalam dah secara rasminya, dah start cuti,  dah submit last assignmnet , sekarang tunggu result je lah, harap-harap lulus lah. dah tak pikir nak cemerlang, target nak lulus, amin. ni nak citer pasal parcel, dah lama suruh mak antar bekalan makanan untuk disini, last2, mak antar last week, so hari isnin haritu samapi lah stock makanana,hahahahaaha (gelak besar!), macam rasa menang cabutan bertuah, macam-macam order kat mak, mentang2lah mak kejer Mydin, semua order, hampir 90% mengikut pesanan, walaupon ada yang tiada.
safely arrived

mcm2 ada!

baju pon ada gak



Tentunya yang paling best ialah serbuk teh tarik, dah keturunan mamak,(saya putih skit dr adik saya)hahah, mesti lah nak teh tarik, dapat jugak, kalau dekat shah alam dulu, hari2 pergi kedai mamak minum teh ais, mamak tu dah mcm kedai bapak sendiri yang punya.

ok, berbalik pada parcel tu, penuh dengan rempah ratus lah, sebab kat sini sangt mahal, pek kecik2 kat sini dah 3 dolar, tu pon boleh sekali je masak, baik order dr Msia, tapi yang paling mustahak ialah! tempeyek! makanan kegemaranku, walaupon belom raya, ni khas import dr penang ni, rasa mcm kat Malaysia je dpt makan tempeyek.

Dapat je serbuk teh tarik, buat lah teh, sedap gila(puju diri sendiri), tp x leh buat selalu, sini susu pekat sgt mahal, diorng ni minum susu segar je.beerpada2 lah kalo nak buat tu.hehehe.so sekarang masih buntu x tau nak baut apa masa cuti sebulan ni, housemate semua tgh nak exam pulak, xde geng nak ajak.hehe, nanti citer lak pasal soping tu,ok!
Penang mari!

4 comments:

kakcik said...

Dah namanya mak - kalau boleh semua kehendak anak mahu diturutkan. Apatah lagi anak berada jauh di mata.

qemaishak said...

Gitu la kan walau duk jauh di negara org, dah sebati dengan makanan negara sendiri..moga selamat di perantauan:)

Amie said...

sayang anak omak yo.... salam kenal dr kak amie

Zul said...

kakcik: btol kakcik, order je, mak kasi,tapi kena bebel dulu,heheh

qemaishak: lidah melayu, kalau g mana pon, nak jugak makanan melayu,eheh
Kak amie: salam kenal jugak, mesti lah anak omak, rindu mak,hehe