Saturday, November 19, 2011

Pecah Rumah

ok! sekarang masa tulis ni, dah pukul 3 pagi! baru balik dari rumah kawan ni, rumah dia almost kena masuk, dah lah yang tinggalnya pompuan, lagi ah diorng takot, otw nak ambik kawan lagi sorunk ni, terserempak lah pulak denagn manusia yang tengah mencuri tayar kereta orang lain, tidak lah sempat pulak untuk ambil nombor plate, semua dah lari, nasib satu tayar je dia sempat ambil.

lepas tu, pergi rumah budak pompuan ni, diorng dah call police dah,kejap je police dah datang, aku sampai2 je, kena tahan police pulak, kena test alcohol lah pulak, nasib bawak license keluar tadi, kalo x, lagi satu hal pulak.

memang dekat-dekat krismas ni, banyak kes pecah rumah, macam last week, rumah sorunk student Malaysia ni kena pecah cermin rumah, diorng nak pecah masuk, dah lah tinggal sorunk,nasib dia buat-buat berani menjerit dekat mamat perompak tu, terus lintang pukang dia lari, a week before pon ada rumah msian kena pecah masuk, nasib baik tuan rumah sedar, lintang pukang perompak tu,

sekarang dekat Lonnie ni, makin x selamat, aku dah naik cuak, nak tido pon dah takot, dah lah rumah ni pon penah kena pecah masuk, bilik aku dengan xder lock nyer, memang scary lah.
 just doa jer lah, dan sekarang bukak je lampu semua ni, supaya namapk mcm ada orang, sebab sekarang ramai student balik Malaysia dah. huhu. doakan kami selamat disini

3 comments:

azieazah said...

Hati-hati ya. Buat persediaan utk diri sendiri.

Barang berharga simpan di tempat yang susah dikesan sebagai barang mudah dirompak.

Yang penting jangan panik jika berlaku apa2.

Bersedia utk call polis.

Arina said...

Take immediate precaution and becareful Zul. Takut pulak aunty dengar sebab teringatkan kes m'sian student kita ( Andrian - Medic student kalau tak salah ) di Surabaya tu, disamun dan dibunuh di rumah sewanya. So Zul, aunty harap buat lah apa yang patut for example pasang padlock ke atau whatever yang boleh menjamin keselamatan diri....

Zul said...

kak azie n auntie arina:thx for ur reminder, IAllah, kena berjaga-jaga.