Monday, February 13, 2012

Kisah Tesco

Berlaku dekat abang Zul ni, dia dan wife dia pergi ke Teso Shah Alam ni, nak g beli barang, so dia bawak lah beg laptop dia, takot kereta kena pecah lak kalau tinggal dalam kereta. So bila dah nak masuk tesco tu, direct lah pergi ke entrance hypermarket tu, sekali ada mat bangla yang jadi guard tahan dia:

Guard: i c
abang zul dan bini dia pon pelik, nak masuk tesco pon nak kena bagi ic, so dia pun keluarkan lah ic dia, pastu mat bangla tu cakap lain pulak

Guard: no, i look

abnag zul pon dah pelik

Guard: i watch

rupenya, mat bangla tu nak tengok beg yang dia bawak tu! i see bukan ic! bantai gelak dekat situ, abang zul siao ajar eglish dekat dia, sebab dia tahu perkataan tu je. pening-pening

5 comments:

azieazah said...

Tu la padah, ramai bngsa asing yang ambil alih kerja orang kita...

Zulfadly said...

x tau lah lagi 10 tahun mcm mana pulak

umiyumi said...

hahaha tu mesti baru sampai msia tu :p

Zulfadly said...

agaknya kot, cakap malay pon x reti,heheh

kakcik said...

hehehe...