Thursday, February 16, 2012

A year ago............

Tahun lepas, masa tarikh ni, sebuk bawa beg besar 3 bijik kehulu kehilir, mencari rumah di Launnie, masa tu, memang rasas susahnya, sebab tak jumpe rumah, samapi satu tahap, Mak Zul pun menangis, sebab maybe kesian anak dia kot. Tapi Alhamdulillah, sehari sebelum mak nak balik, dapat jumpe rumah. Pertama kali berjauhan dengan keluarga dalam satu tempoh yang agak lama, dan disini bermulanya sebuah perjalanan mencari erti kehidupan yang sebenar.

InsyaAllah, minggu depan akan balik ke sana, dan dah rasa sedih, macam mula-mula pergi tu, memang homesick giler ah, rindu rumah, rindu famly, dan mcm-mcm lagi. Dan sepanjang setahun ni, macam macam berlaku, dan banyak mengajar erti kehidupan, kehilangan orang tersayang, dan belajar hidup susah, dan apa sebenarnya duit itu. dan semua ini, menjadikan , diri zul, lebih baik sedikit,dari sebelumnya.mmm...............rindu arwah nenek.....

federation square melbourne



Hobart

My skoool, c u soon !


Semalam call lah Muara ikan bakar, nak reserve tempat, hari ini dia call balik, kata nak buat renovation, so kedai tutup 3 hari, btw, tu alasan paling bodoh, rasa muara ni kena tutup oleh jabatan kesihatan ni, maybe kotor, ni nak renovation pastu wekeend pulak, time ramai customer, x logik!

3 comments:

kakcik said...

Selamat kembali ke gudang ilmu semoga segalanya akan berjalan dengan baik.

Kedai makan tu kalau tak kena serbu dengan Jbtn Kesihatan, mungkin ken serbu dengan Jbtn Imigresen! :)

umiyumi said...

pengalaman kami mula2 dtg sini, menumpang di rumah orang selama 2 minggu sementara dpt rumah sewa. tp lepas tu Alhamdulillah mudah dapat rumah, sewa dpd owner muslim pulak tu sampailah skrg :)

Zulfadly said...

kakcik: terima kasij, Amin, moga makbul doa kakcik
kakummi:bestnya dapat owner muslim, senang nak deal, saya guna ejen, setiap bulan datang cek, dapor tu beminyak sikit, dia bising,heheh