Saturday, May 19, 2012

Selalu Terjadi

Perkara yang saya masih mencari jawapan kenapa dan bagaimana? mmm.........
1.Bau

Rasa ni paling utama, sebab kalau lalu mana restaurant je, mesti bau makanan akan melekat dekat baju dan muka, lepastu, susah pulak ni hilang. Kebetulan bilik Zul di dapur, kalau orang masak je, bau masuk sampai dalam bilik, dan melekat ke baju-baju, bila nak pakai, kuatnya bau, muka pon lekat bau masakan sampai susah nak hilang.

2.Air Sejuk
Dekat sini, perkara paling selalu terjadi, bila nak mandi, selalu akan set suhu 37C, kalau winter boleh sampai 40C, haha, tapi paling tak best, bila tengah mandi je, tetiba air akan panas sangat tu petanda bahwa air sejuk akan lalu, so berhati-hatilah masa tu, jauhkan diri dari pancuran tu, after few seconds elok lah balik, kalau kena air sejuk tu, boleh menjerit kuat rasanya ,lagi-lagi mandi pagi yang sejuk.

3.Perut Berbunyi
Ini memang masalah saya, since duduk sini perut ni makan banyak mana pon, still berbunyi, banyaknya angin, rasa badan berat angin je, heheh. Kalau time lapar memang lah berbunyi sebab perut kosong, ni time dah kenyang pon berbunyi, lagi-lagi time lecture tu, kuat kot! orang kadang-kadang ingat itu kentut!

4.Masin vs Tawar
Saya kalau masak, saya tak reti nak anggar garam, dulu dekat rumah, mak yang letakkan, dekat sini, saya prefer tawar dari masin, saya memang failed kalau nak suruh rasa makanan, memang lah tak reti.so kalau saper rasa tawar, silalah tambah kicap!

2 comments:

Marya Yusof said...

As salam Zulfadly,

1.Bau tu mmg biasa, dulu ms akak kerja malas nak pergi kantin sb nnt balik je mesti hb tegur, apa bau kantin ni...huhuuu... melekat kat baju tudung sume...ish...
2. Experience yg sama jg di sini... Biasanya kitorang akan suruh siapa yg mandi dulu jgn mandi lama2 sb nnt stok air panas dlm tangki cepat habis, nak tunggu dia panas balik mmg lama la...hik3 silap2 xmandi..erk...
3. sejuk2 mmg cepat lapar
4. Sodap adalah stok penting yg perlu ada dlm list bila dok diperantauan ni...hehehe

Mucho gusto!

:)

Zulfadly said...

wslm kak Marya,
thx, sejuk memang lapar selalu, asyik nak makan je,heheh