Tuesday, January 15, 2013

Listen! Listen! Listen!

Popular lak perkataan tu minggu ni, dah jadi viral lak  video dia, lawak pon ada, kesian pon ada. Adoi, naper lah nak macam tu sekali, susah nak komen ni, isu sensitip, cuma nak cakap, negara demokrasi, sukahati lah nak buat apa, perhimpunan jalanan ke, itu semua cara untuk menunjukkan ketik puasan. Bila tengok TV3 haritu, perhimpunan shamsidar?? pelik bin ajaib, mana datangnya pon tak tahu, rakyat mampu menilai, kita lihat saja nanti PRU akan datang.

Walaupun duduk jauh di negara orang, but still, malaysia tempat yang selesa untuk saya, dah duduk berpuluh tahun kat malaysia kan. Walaupun malaysia tak lah selamat mana pon, kes kecurian, rompak, rogol,n buang bayi etc makin menjadi-jadi,tapi keamanan secara generalnya, adalah sangat ok!

macam duduk dekat sini, sentiasa risau, sebab bila jumpa orang sini je, rasa mereka ni racist je, selalu tunjukmimik muka lah, pastu nak sound lah, kalau tenung muka asian ni lama-lama pulak. Tapi ramai lagi yang baik sebenarnya, kadang-kadang saya yang rasa sedemikian, tapi bagi diorang biasa je, maybe sebab dah kena banyak kali dengan manusia yang racist ni, sampai jadi phobia dan pikir negatif pasal diorang.

ok, last sekali, pokok tomato, akhirnya berbuah, dan dapat makan lah jugak, tapi sebijik je lah.

makanan terakhir di rumah itu


kak ummi: ada sunday market, sewa je dah $50, hehe, tak berbaloi, bagi je ke salvos,tu pon ada direject

3 comments:

m.u.l.a.n said...

yezzaaa... listen listen listen je lah vocab popular sekarang ni.. mana lah perginya budi bahasa as a muslim..

ibuintan said...

nikmat keamanan makin tidak dihargai... mengejar yg tidak pasti takut bencana yg menanti

norhidana miswan said...

pttlah serata tempat dok tulis listen3, akak pun tak tgk dik oi... akak tak suke serabutkan kepala otak ngn mende2 gini... n tak suke kalu gaduh ngn membe2 psl politik, sbb tu suke diam n biarkan saja...

comei je pokok tomato tuh, walaupun dpt berbuah 2 biji je