Thursday, April 4, 2013

Orang Sakit

Semalam pergi melawat nenek saudara yang sakit, dah seminggu masuk PPUM, keadaan makin teruk, dia tak mahu makan, makan sikit pon tak lalu, bila jumpa dia masa baru balik haritu, terkejut sangat, badan dah tinggal tulang je, dia memang tak lalu nak makan.

Biasalah, orang sakit ni, emosi terganggu, nenek saudara ni asyik cakap dia dah nak mati, macam-macam lah lagi. Nak jaga orang sakit ni kena kuat, macam-macam ragam.

Ingat lagi jaga arwah nenek dulu, kena banyak bersabar, tapi nenek saya jenis senang, dia memang tak nak menyusahkan orang lain, walaupun dia tak nampak dan tak boleh berjalan, selagi dia boleh buat kerja seorang, dia tak harapkan orang lain, kalau nak makan pon, dia meraba-raba cari makanan, bila saya nampak macam tu, rasa sedih je.

sebab tu, masa dia sakit, kena selalu ada dekat dia, nasib lah arwah nenek dulu kuat gosip, saya memang gosip dengan dia je lah, cerita macam-macam.hehehe

Satu benda pasal PPUM ni, parking dia, sangatlah teruk, saper lah design parking tu, kalau arkitek, buat malu je, dengan column bersepah-sepah, lepas tu circulation main hentam, tetiba kena lalu antara 2 column yang sangat sempit, memang muat-muat, pelik betul, macam mana boleh lulus, kalau dulu nak mintak approval memang leceh, tapi bila tengok PPUM ni, rasa pelik kan.

Last sekali, buat kakak saya di Australia tu, tabah kak, semua ni ujian Allah, selalu kalau kami ada masalah, akak penguat semangat kami, kali ini, kami doakan akan dapat tempuhinya, bukan rezki, tapi akak ada seseorang menunggu di Jannah nanti, moga rohnya dicucuri rahmat. amin.


6 comments:

norhidana miswan said...

betul tu dik, kalu nk jaga org skt kite yg kene kuat.... kalu kite jaga main2 kesian pd org yg kite jaga...

m.u.l.a.n said...

design main pakat tangkap muat.. terkadang tak paham..

nurulizzahz said...

hahaha.. PPUM PPUM..

mirul3031 said...

thanks zul atas doa dn kata2 semangat tu..iAllah akk akn kuat..same goes tu abg k dn ank2...alhamdulillah dlm kesedihan dn kebuntuan,Allah menghantar mereja yg baik2 memberi jalan dn sokongan serta doa yg tdk berbelah bahagi...syukur sgt2..isnin ni baby akn disolatkn dn seterusnya akn disimpan di tanah perkuburan d king meadows bhgn kanak2..alhmdlh...since bb x nmpk jantina..so we decide to choose girl..and her name:Qaseh Damia Marissa....eksklusif kt blog u,hokkkayyy.....:)..semoga rohnya dicucuri rahmat..dn akk skrlga dpt bertemu bidadari kecil akk di Jannah nti..iAllah ameeennn....

mirul3031 said...

thanks zul 4 yr doa dn support...alhamdullilah di saat akk dlm kesedihan dn kebuntuan Allah menghantar mereka yang baik utk membantu dn memberi support serta doa.iAllah akk akn kuat.same goes to abg k dn ank2..
iAllah,isnin ni baby akn disolatkn dn semadikn di tanah perkuburan king meadows.doakn segalanya bjln lancar dn selamat.since we cannot see the gender of the baby so we decide the baby is girl and her name is Qaseh Damia Marissa.eksklusif hokkay kt blog u nih...hehe:)...semoga rohnya dicucuri rahmat dn akk skrlga dpt bjumpa bidadari kecil akk itu di Jannah..ammmeeen iAllah...:)

Zulfadly said...

kak hidana:setuju kak, kena jaga ikhlas
kak mulan: macam2 kan, pelik betul
izah: PPUM
kak sal: takziah kak, IAllah, ada orang menanti di syurga,