Tuesday, October 15, 2013

Raya

Selamat menyambut Hari Raya Haji/Aidiladha dan selamat menjalani ibadah qurban esoknya, tahun ni parent saya masuk qurban, so beraya di Shah Alam, pastu baru balik kampung di Setapak!

Lembu2 pun tadi gemuk-gemuk, esok harapnya berjalan lancar, 4 tahun lepas, ada kes lembu terlepas, ni sebab bila main lepaskan nak bagi makan rumput, dia ingat dekat kampung, last2 bapak saya kena call bomba, sebab itu lembu meraya satu shah alam, cuma tak sempat nak masuk uitm je, pastu tahun seterusnya, pergi letak lembu dekat tepi bukit, pastu ikat dia dekat pokok, dah pesan jangan letak situ, sekali jatuh terjerut, awal dikorbankan lah jadinya, lawak pun ada, lagi-lagi lembu pusing shah alam.


Antara gambar lama masa raya haji di launnie, rindu giler!!!!










ni masa 1st time raya haji, buat sehari selepas jamuan, sebab rasanya masa tu semua busy, bbq dibawah jambatan batman, hehe

4 comments:

NEKCIK said...

salam aidil adha...oh kita ni sekampung lah ye...

ishamizu said...

Seronoknya ur eid di Launnie! Sure rindukan..nti akk pon samala bila blk Msia, rindukan kehidupan di London plak..huhu

Eid Mubarak, Pali! :)

norhidana miswan said...

duk oversea dulu walaupun sayu duk jauh ngn kg tp seronok bile dpt sambut ngn kwn... mkn2 pun mcm2 akak nengok

seronok la lembu tu dulu yek dpt pusing shah alam

m.u.l.a.n said...

seronok.. seronok...