Tuesday, August 23, 2011

Keropok lekor Perantau..........

minggu ni sangat lah busy nyer, assignment beratur untuk disiapkan, semua due date lepas raya ni. Nasib baik tahun ni raya, masa mid term/spring break, dapat lah beraya sekejap! huhuh, x tau lah nak masak apa raya ni, sebab rumah ni digunakan untuk celebrate raya, sebab ini lah rumah paling besar kat sini.so kalau ada aktiviti melibatkan student malaysia, rumah ni lah jadi sasaranya. 

semalam rasa nak makan kopok lekor, pastu google semua resepi nak guna tepung ubi/sago, memamg susah nak jumpe, last2 buat guna tepung gandum je, ok lah, byk tepung kot, tawar skit, tapi not bad,hahah


2 comments:

azieazah said...

Betul kata orang, kalu kita merantau jauh dari tanahair, susah nak cari makanan mengikut tekak lidah Melayu, automatik jadi pandai masak.

Hebat tu, bleh buat kopok lekor sendiri. Kalu kat tempat sendiri, belum tentu nak buat atau nak ambik tau resepi, kan?

Zul said...

btol kak azie, kalo dok msia, memang x kesah pon, sebab semua ada, senang dapat, ni tgh cr resepi senang nak buat kuih raya, kalo sempat,heheh