Tuesday, September 4, 2012

Ski!!!!!!

Sabtu lepas dah bermula cuti spring selama sebulan seminggu! tapi memang tak rasa cuti, sebab kelas pon sekali sekala, dan kebetulan kawan dari Malaysia datang melawat, memang agak bisy melayan tetamu ini, kena bagi layanan diraja, hahaha.

Dan kebetulan dia datang, penduduk kampung launnie nak buat trip ke ben lomond, nak main ski, sebab sekarang dah hujung winter/spring dah pun, tu pergi sabtu lepas. Untuk trip ni, kalai nak naik bus, kena charge around 40$/pax, memang mahal, sebab bus tahun ni, dia charge lebih, so kami berkonvoi naik kereta, murah dan jimat, tapi sayangnya, terpaksalah balik awal, sebab bila dah samapi dekat kaki gunung tu, kena naik shuttle bus, dan shuttle bus yang last 3.30pm.

Kali ini, rasanya adalah dalam 50 orang yang pergi, dan memang ramai sungguh manusia diatas itu, almaklumlah, sebelum salji tu cair, nanti tak dapat lah nak berski bagai.Saya dah pergi last year, tapi hanya main tobaggon je, tapi dis year, rasa nak try ski, terpaksalah bayar 60$ untuk equipment je, kalau nak hire trainer kena 120$, memang mahal, just sewa ski je, tapi rasa kejap je dapat main, rasa macam tak berbaloi bayar mahal-mahal.

tapi, overall, satu pengalaman yang baru, tak tahu lah bila nak merasa lagi kan, walaupun main skit tu, 90% adalah jatuh je dan 90% bunag masa nak bangun, tapi satu pengalaman yang sangat berharga. Badan still rasa sengal-sengal dan kaki terseliuh lagi, huhu.
ni dah kat atas, carpark


belajar main ski


cuaca sangat best, main ski, tapi berpeluh sakan




rehat makan jap dalam cabin


jalan nak keatas, sangat bahaya, kalau berani, drive lah


*hati gundah dan seperti sampai masanya

3 comments:

norhidana said...

bestnyer dik.... apasal tak nampak gambar awak sambail berski hehehe

m.u.l.a.n said...

waaahhh.. bestnya.. teringat 2007 kat mt hotham & mount buller..

Zulfadly said...

kak norhidana: sebab saya lupa amik gambar sendiri, kat kamera orang lain byk lah, asyik terjatuh je, gambar pon lupa,hehe
kak mulan: bestkan, mt buller rasanya lagi best