Tuesday, April 16, 2013

1st day!

1st day kejer, memang xde kejer, duduk depan PC sambil pura-pura baca, tapi tak tahu nak buat apa, dalam opis semua diam, buat kejer penuh jiwa.

Setiap 5 minit tengok jam, supaya tetiba pukul 5.30, hahah.

satu permulaan di alam lain, mcam2 lagi lepas ni, makin lama makin cuak, Semalam x boleh tidur, pukul 4 baru lena, kat opis ngantok sangat, pura-pura cergas.

Satu tips dari saya pasal interviw:

Selama ni saya selalu aim nak gaji yang ok, tempat kerja yang dekat, suasana yang best, tapi sebenarnya, kita kena tengok, apa aim kita untuk diiri sendiri, adakah nak jadi designer, or nak jadi budak teknikal, atau nak kerja selama-lamamya dengan orang atau apa?

saya terima sebab bos ni sendiri tanya apa aim saya, dan dia kata, jika bekerja dengan dia, IAllah dia tolong, compare tempat lain, yang suruh saya buat macam-macam, tapi hanya sekadar kerja dan kerja, sampai bila tanya soalan, semua pasal skill. Fresh graduate, mana lah tahu sangat pon..

tq yg wish saya,

3 comments:

norhidana miswan said...

heheheh takpe dik, permulaan kan... belum boleh nk sesuaikan diri... akak dulu pun berangan nk keje kt johor je, dkt ngn kg senang nk balik kg, siap dh jnji ngn diri sndiri takmo keje luar johor... last2 kene merantau gk kt kl... itu semua kan takdir

ishamizu said...

Alhamdulillah, rezeki. Congrats Pali..smg btambah murah rezeki lps ni..:)

Zulfadly said...

kak hidana and kak iwan: tq!!!