Wednesday, April 24, 2013

Itu dia!

Kerja! kerja dan kerja! walaupun takde kejer sangat, harini buat drawing dah salah, lama sangat tak buat autocad, tu blurr je . Baru tau ada budak kena berhenti last month sebab blurr dan slow buat kerja, maybe serius lah kalau dah kena pecat. takut rasanya.

Harini ngantuk semacam je, lepas lunch terus rasa ngantuk, dah macam makan pil tidur, tapi bila bos masuk, terus segar je mata ni.

Lawak gak opis ni, memang on time balik! 5.29 semua dah depan pintu, tunggu nak scan jari, semua tak berani nak scan before 5.30, 5.30 je semua berebut! hahaha

tu belum pagi, datang awal, pastu kedai mamak bawah je, scan jari dulu then turun balik makan. masuk lambat. Saya nak buat tak berani lah, baru je kerja, kang terus kena buang.

Bila meeting dengan bos dan staff senior, pening otak, banyak betul shortform yang saya tak tahu, lepas habis meeting kena google lah, baru lah faham apa diorang cakap.

kerja ni memang lah bosan tak sama dengan kerja, tengok kawan yg dapat kejer di ausie, rasa nak pergi balik sana, rindu pulak tassie sejak akhir-akhir ni, lagi-lagi almost hari2 citer pasal tassie sebab opis mate tanya. hehehe

Ok lah juga bisnes sekarang, malam kena amik order, esoknya nak pos terus,kak hidana, nanti dah dapat gaji jgn lupa beli eh, hahaha

saya rindu suasana ini, IAllah, ada plan jangka panjang, mudah-mudahan dipermudahkan, amin!



2 comments:

norhidana miswan said...

biasalah tu zul mule2 keje kan, banyak yg kite kene belajar, rajin2kan diri berkwn ngn senior2 kt opis tuh... jgn duk senyap2 je... kang org kata awak sombong... jgn ikut perangai senior2 kt situ lps scan jari gi trn mkn, kalu blh zul tu sblm waktu mkn dh beli or bfast siap2... mule2 nih kene tunjuk track yg baik kt bos

*heheheh insyallah nnti akak booking dulu blh? esok byr

umiyumi said...

Salam Zul,
sekarang dah start sejuk kat sini. tassie lagilah sejuk kan.. huuu tak lama lg dah nak winter, pastu bulan puasa. mesti Zul lebih rindu masa puasa dan raya di tassie kan? :)