Wednesday, April 18, 2018

Dim Sum Buffet : So far paling best

Terima kasih untuk setiap doa........

Next,

Sebelum nak bersalin, mak buyung request nak makan dimsum, sebenarnya masa isteri saya pregnant, saya yang teruk mengidam, atau memang kuat makan.

Ni kali kedua pergi makan dim sum dekat Hotel Putrajaya Bangi, finally jumpa buffet dim sum yang murah dan sangat berbaloi. Harga seorang RM55 untuk sabtu dan RM65 untuk ahad. Kami pergi hari sabtu, sebab beza tak banyak kot (tambah dessert).

Kalau sesiapa rajin makan HOME atau Mohd Chan, satu plate dim sum selalunya harga RM10++, memang mahal giler, kalau sesiapa peminat Dim Sum, better pergi sini.

Saya pernah try dim sum  buffet yang lain, harga lebih kurang, tapi most of it, memang dim sum semata-mata, tapi dekat sini, menu termasuk chinese style food. Sumpah  sedap. Restaurant ni dalam hotel bangi putrajaya, boleh google for contact, seat sikit je ada.

tengok gambar lah....

2 kali pergi, dua kali duduk mengadap dinding. Air kosong free .



ni udang masak ala2 sambal dan butter prawn, butter prawn 5 star

Selain steam dim sum, ada juga goreng2 dim sum, semua sedap

saya order butter prawn ni banyak, sebab berbaloi, kalau ala cart sangat mahal

antara dim sum yang ada

ni masa 1st round

nasi goreng pon ada, selain tu ada meehun and mee udon


nampak tu ada black pepper beef, ni memang awesome

Saya pernah cuba dekat sime darby dan plaza alam sentral punya buffet, so far, yang ni the best.

Tips:

  • Order butter prawn banyak2
  • pagi jangan makan ok
  • jangan order chinese tea kalau nak jimat, walaupun seorang je minum, dia akan caj per head, kalau ada 10 orang, jadi lah RM2.40 x 10 pax, walaupun sorang je minum
  • Jangan order melebih2, sebab masa makan tu,ada meja sebelah order banyak giler, lepastu tak abis semua, kena bayar per meal ok
  • start from 11 am till 3pm kot
  • parking senang dan free
  • semua dim sum sedap

2 comments:

norhidana miswan said...

sedapnya.... ssh nk jumpa dimsum yg sedap, klu nk try sini kene ajak ko la dik, akak tak paham sgt cara nk ngodernya... mcm buffetnya lain bkn yg siap2 mkn tuh heheh...

Zulfadly said...

kak dana, sedap lit2, hehehe, buffet by order ni, kita order baru dia buat, and unlimited, as long habis, puas makan, kalau kedai biasa mahal dan rasa tepung sangat dimsum tu