Tuesday, June 14, 2011

Jejalan: Memancing dengan kuciwa!

Salam,

Masih sejuk lagi disini, sekarang dah pukol 9pm, suhu dah 1C, and fogging, sejuknyer, harini menghabiskan cuti keluar dari umah. Pukul 12pm harini pergi memangcing, ke Hillwood, agak famous tempat ni untuk kaki pancing, jarak dr umah dalam 30 minit je, mcm dari UM ke shah alam je, hehehe

samapi2 je dekat sana, dah ada orang, lepas tu, ada anjing lah pulak, x seronok langsong, orang tu dah dpt 3 ekor ikan kod, besar2 pulak tu, kitarang apa lagi, terus start  pancing sambil kena berhati2 sebab anjing asik datang dekat je, sangt menggangu betul, asik kena elak anjing je, dah pukol 3,masih x dpt ikan, memang bad luck lah, dulu masa g mancing, dapat 11 ekor ikan mullet,besar2, tapi kali ni, tiada rezki lah pulak,
ramuan ikan dan tukang pancing

Hillwood


so ,decide nak pergi tempat lain, nak mancing bawah Batman bridge pulak, x tau apasal nama bridge tu mcm tu, ada lah dlm 15 minit dr Hillwood ni, samapi2 terus baling joran, lepastu!!!!!!!! semua mata kail tersangkut, argh!!!!!!!!!!!! x samapi 5 minit, banyak batu lah kawasan ni, dengan air tgh surut pulak, memang harini tiada rezki, jadi balik lah ke rumah denga hampa sekali, sebab ingat nak makan ikab bakar arini, sedih!!!!!!!
ni lah anjing yg suka kaco, naseb baik dia baik

batman bridge

ni kat hillwood lagi



ingat nak balik terus, tapi x jadi pulak, terus prgi king meadows, nak pergi soping, beli baju yang murahnye, lepastu pergi Coles nak beli ayam dan balik lah rumah. Harini buat bubur keledek pulak, google dlm internet resepi, ok lah, x sedap mana, Mak masak lagi sedap! heheh

2 comments:

ibuintan said...

adatlah tu... ada masa rezeki melimpah, ada masa pulang dengan tangan kosong

namun si pemancing selalunya seorang yg penyabar... betul ke?

Zul said...

tidak, tadi semua x sabar, tu pergi tukar tempat macing, at the end, sekor pon x dpt,kamis ni nak pergi lag, harap2 ada rezki