Saturday, August 6, 2011

Menjala-jala di bulan puasa

Semalam ada bazaar ramadhan, ada lah 4 kedai je buka, ada jual nasi ayam, rojak, dim sim,roti jala, nasi lemak, dan mee kari. Semalam lepas abis kelas je, terus pergi ke bazaar ni, nampak je roti jala, terus nak beli, memang lama nak makan, dulu mak selalu buat time puasa, beli lah satu set, sekeping roti jala sama dengan 1$ so dia kira 1 set, 5 kepin, jadinya, 5 dolar lah dengan kuah kari, boleh lah, nak rasa, dan sememengnya lapar balik lepas tu, sebab sikit kan. so hari ini, dengan bantuan mr google, telah mencari resepi di internet nak buat roti jala, tapi acuan dia xder pulak, so amik lah botol sos yg ada muncung tu, untuk jadikan acuan, dan akhirnya.............jadi,heheh, makan dengan kari ayam. Lepas tu, housemate buat roti boy pulak, so hari ini, macam2 lah makan jadinya, alhamdulillah.




2 comments:

Hope Begum said...

assalam,
kebetulan sme lah kite mkn roti jala berbuka..but saya mkn dgn kuah durian..nyum2 :)

Zul said...

kuah durian lagi masyuk! hehe