Friday, August 5, 2011

Menu berbuka khayalan.....................

Alhamdulillah, hari ini dah masuk 5 Ramadhan di perantauan, tiap2 hari call rumah, adik yang bongsu akan terangkan apa menu berbuka,heheheh, sajer je, teringin nak tahu walaupon memang x boleh makan, so saja nak list, antara menu berbuka idaman sekarang ni, dulu selalu pergi bazaar dekat seksyen 14 dekat PJ, ada jual kambing bakar dan popiah yang famous, kalau pergi pukul 5 tu, dah kira lambat, sebab cepat je abis, lagi2 popiah tu, kalau kat shah alam pulak, selalu beli dekat stadium, kat situ ada jual murtabak rm10! tapi ramai beli, sebab sedap n potion dia besar. dekat launceston ni, hari ini ada bazaar ramadhan organize by malaysian club here, tapi kali ni, kedai yang dibuka ada 4 je, tgk lah mcm mana hari ni, meriah ke x, hehehe
Gambar semua ni adalhah ikhsan encik Google, bukan hak milik blog in, sekian,


ayam percik > housemate dah buat semalam

murtabak keramat juga sedap!

bubur lambuk kampung baru, but more prefer bubur lambuk johor! superb!

nasi ayam dekat kampung semarak dulu sedap...

popiah basah seksyen 14 PJ, try lah, sedap sgt2

wajib bulan ramadhan> roti the john! dah buat 2nd ramadhan

air soya

antara yang nak makan bulan puasa ni, huhh, tapi puasa bukanlah pesta makanan, tapi pesta ibadah, selagi ada masa, walaupon seminit, selagi mampu berselwat dimana2, selagi tu pahala dapat, lagi2 di bulan mulia ni, harap sgt ramadhan ini dapat dimanfaatkan sepenuhnya. IAllah

3 comments:

ibuintan said...

alaaa Zul... siannya ibu

ni yang buatkan setiap petang bila Intan yg duk asrama call tanya berbuka makan apa.. hati ibu jadi sebak nak beritahu

popia basah tu pun memang feberet dia

maaf zul... ibu zul pun mesti sangat rindukan Zul juga

umiyumi said...

Selamat berpuasa.. kami kat sini pun rindu popia basah, murtabak dan bubur lambuk juga :)

Zul said...

ibuintan: huhu, yurp, mak pon klau dia masak makanan feveret saya dia pon sedih,hehe,
kak umi: selamatberpuasa juga. sama2 rindu makanan sedap. nak buat xder masa lak,