Sunday, July 15, 2012

Kenduri Kesyukuran dan Sambut Puasa

Alhamdulillah, selesai majlis tadi, kenduri doa kesyukuran/selamat dan sambut puasa. Kali ini, kenduri ni, berkongsi dengan satu lagi rumah, so rumah saya masak nasi dan ayam lemak cili api, satu lagi rumah, masak sayur campur dan daging hitam.

Makanan kali ini, semua cukup. tiada kurang atau terlebih, kali ini ramai datang, satu kampung turun, antara menu lain ada puding jagung, agar-agar, kek coklat, kek cheese dan pasta.Semuanya orang bujang masak. Minggu depan ada lagi satu majlis, ketuk-ketuk ramadhan, dekat rumah kakak PHD lagi satu, so tadi diorng pergi lapah kambing seekor untuk kenduri nanti.

gambar amik tadi banyak tak clear, dan gambar makanan semua tak amik lak! esok dah bermula semester baru, IAllah, harap dipermudahkan, dan untuk semester ini, ada 2 orang jer malay students yang datang. tak sabarnya Ramadhan, lagi beberapa hari sajer lagi.

antara yg hadir

masyrkt melayu disini

budak2 main-main

lampu ini tiada kaitan, baru beli dekat market, 4$, rasa mcm style!hehe

3 comments:

m.u.l.a.n said...

seronok gather2 kalo jauh dari malaysia.. bulan puasa lagi rasa seronok u all ramai2 iftar..

lampu tu kan.. sgt cantik la.. murah betol..

umiyumi said...

Salam Zul,
wah tak jemput pun? :p acah je. rajinnya buat kenduri ni. k umi pun br balik dr kenduri ni. seronok mkn2 dan jumpa kawan ramai2 :)

Zulfadly said...

mulan:bulan puasa lg meriah
kak ummi:dah niat aritu if lulus, so buat sekali dgn kawan, ada rfezki sikit, Alhamdulillah,hehe