Tuesday, July 2, 2013

Tragedi

Baru balik dari Kota tinggi semalam, esok pagi nak pergi JB pulak, ada meeting, harap-harap tak kena drive, sebab saya malas.

Semalam OTW balik, ada satu tragedi, berlaku kemalangan dekat area tangkak, tapi bukan kereta saya lah, antara motor dan lori trailer . Motor tayar pancit, pastu hilang kawalan, dan seoranng kena gesel dengan lori, lori tu pulak langgar trailer lain, habis lah chemical tumpah dekat jalan,masa saya lalu tu, memang betul2 baru lepas berlaku, dalam beberapa saat sahaja.

dan paling mengerikan, mayat bergelimpangan, lalu betul-betul sebelah mayat ni, kaki dah hancur, kepala dah hancur, memang sebelah betul, saya terus tutup mata mak saya, saya pulak yang tengok, seriau! satu bdan. lepas tu stop dekat rnr depan sikit, sebab kakak ipar dia nak muntah, tengok benda macam tu, rupanya ramai juga berhenti situ, semua nak muntah, dengan saya pon naik mual, menggigil badan sampai lah pagi tadi. Pergi opis sampai deman, makan panadol ok skit.

Memang takde siapa pon berhenti, sebab sangat bahaya kalau nak berhenti, saya teringat lagi, satu mamat ni, dia tercampak samapi ke penghadang jalan, pastu bangun lari ke kawan dia, 'Man , bangun man!' memang sedih, nak tolong pon tak boleh. Nampak macam penting diri, realitinya memang, kena fikirkan keselamatan dirisendiri juga, sangat berbahaya semalam, boleh meletup bila bila masa, dan bila tulis ni, saya still menggigil bila ingat. teringat...........

dan lagi satu tragadi harini, saya pening dengan orang2 kedekut ni, apalah sangat saya claim, sampai nak bagi separuh je duit saya. Patutlah setiap tahun dapat pergi umrah. Pada yang berkemampuan, satu benda saya belajar dari arwah atok saya, walaupun dia pencen rm300 je kot masa dia hidup, tapi dia x pernah kata tiada duit, bila cucu-cucu dia mintak, tu sebab, samapi dia meninggal, Allah murahkan rezeki dia. Makin kaya seseorang, makin kedekut manusia tu, takut keluar duit untuk orang lain, ntah lah........job hunting begin!!!!!(maybe lah)

3 comments:

norhidana miswan said...

akak baca pun ngeri dik oi, tak penat ke duk ulang alik je kl jb nih.... kalu akak la yg hadap situasi cam ko tuh msti troma akak...

biasalah tu dik oi, org kaya2 or bos2 kt opis akak ramai yg gitu, duit kedekut sgt ngn anak buah, sedangkan duit gaji dia puluh ribu... mintak derma nk bg rm20 pun payah

NEKCIK said...

Kaluinalilahiwainailaihirajiuun....dengar pun amat mengerikan...mintaklah dijauhkan..

Zulfadly said...

kak dana:betol tu kak, stress otak, harap2 dijauhkan lah
nekcik:mudah2han kita dijauhkan dari semua ini, amin