Thursday, September 12, 2013

Sheffield, Tasmania #throwback

nak sambung cerita pasal trip parent saya masa datang graduation last year, dah berkurun dah, banyak tempat pergi, one of it dekat sheffield , dalam 1jam dari launceston . Kira macam nak pergi nilai lah, cuma beza takde tol, hehe.

bandar ni banyak mural, memang sunyi sepi, tak ramai orang, tapi view dia, SubhanAllah! amzaing! sebab dikelilingi oleh gunung ganang, saya pon dah tak ingat sangat infor pasal tempat ni, dah beberapa kali pergi, sebab ada rumah muslim yang bela kambing dekat sini, kami pergi sembelih dekat sini..
otw tu, berspeah lembu








kakcik: tu lah, saya pon selalu cakap mcm tu
kak dana: a ah, sebab dia tahu kedai xde , tu dia buat mcm tu,
kuna: baik! tapi malas sungguh nak berbekal
lizz: sgt mahal! kalau ambil satu periuk tak pe lah, heheh

3 comments:

Kakcik said...

Bilalah nak dapat pengalaman yang indah begitu. :)

Arina said...

Subhanallah...Auntie memang suka suasana macam tu...tenang aje kan, tak stress...,kalau Auntie ni muda belia macam zul dah lame Auntie gi duduk sana, cari kerja dan pengalaman di sana, Auntie ni dah 'gone case'....hehehe dah tua...mana ada negara luar nak terima kerja...hehehehe..

Fairy Lilly said...

suka sangat this mural town, ada mural cradle mountain juga kan. singgah sini jap on the way to that mountain