Thursday, December 26, 2013

Langkawi : Makan di Hole in the wall

Minggu lepas ada another interview lagi dengan gomen, jumaat interview, isnin dah keluar result, saya batch terakhir diinterview, tak ada rezeki nak kejer gomen, rasa give up dah nak pergi interview, sebab habis gaji kena potong pergi interview kan, heheh.

Sambung langkawi trip: sebab kawan saya ni anak orang kaya, so nak makan kedai mahal je, salah satu tempatnya ialah di Hole in the wall, reataurant terapung ni, dikelilingi oleh sangkar ikan. jangan risau, kedai ni halal, sebab melayu punya

nak ke sini, kena ambil bot dari jetty, saya tak ingt jetty apa, tapi dekat dengan galeri perdana jetty ni, dan kalau dah samapi jetty, kena call restaurant ni untuk ambil. Ni part yang mahal, sebab kami berdua, so dia dah inform awal2, kena makan minimum bil RM100, kalau ikutkan saya, memang tak lah, tetapi anak orang kaya ni nak makan situ, ikutkan je lah. hahah

Menu dia macam biasa, restaurant seafood biasa, agak jenuh nak pilih makanan nak cukupkan rm100, harga agak mahal juga, tapi pengalamaan tu yang sangat berharga. Order nasi goreng, senang cerita, tak sedap langsung, tapi chili crab , kerabu mangga dan butter prawn sedap! rasa menyesal order nasi goreng, dah lah rm20 sepinggan, hehehe

kalau nak ikan fresh pon ada, ada dalam sangkar, harga ikut berat. so tengok lah gambar.

tu lah restauranya, naik bot dari jetty dalam 5 minit







lauk di order, kalau makan sini, jangan order nasi goreng, memang tak ada rasa langsung

Add caption

boleh pilih ikan dalam sangkar

2 comments:

m.u.l.a.n said...

woowww ikan fresh..!!! gerenti sedap..

Tenta PuTeh said...

gile meletops la kan mkn sambil terapung gitu..haha