Sunday, March 2, 2014

Japan: Makan

Benda paling best, mestilah makan, before nak pergi jepon ni, saya bawa banyak lah juga maggi dan instant food, sebab orang ramai cakap mahal, so memang tak de aim pon nak makan dekat luar, restaurant pon tak cari area mana.

Tetapi, bila dah sampai sana, nak masak maggi tu pon malas, nak buat air apa kah lagi, so jadinya, semua makan kedai, agak susah nak cari halal food dekat sana. tapi makan je lah seafood, ada kedai pakistan. Harga semua agak ok, sama harga macam dekat ausie, so macam dah biasa.

Meh tengok makan, nama kedai saya lupa, saya tak ingat, sebab main redah je, mana nampak kedai macam halal, terus saya masuk.
waktu pagi, buat lah air, sebab kesejukan melampau

kalau lapar sangat, malam tu  memang masak maggi gak, beli je telur bagi sedap

ni kedai halal, harga kalau dah convert dalam rm35

naan dia besar! tp kedai dekat tassie lagi sedap butter chicken dia, 

ni dekat area ODABA

Ni dekat kedai makanan indonesia, kedai ni tak halal, makan seafood je
Kalaiu yang ke tokyo, dekat area ODABA, ada satu kedai indonesia, tak ingat nama, staff pakai tudung, bila saya masuk, dia ingat saya indon, kedai ni tak halal ayam daging, so makan seafood, portion besar, harga dalam rm30 sekali makan, not bad, tak berapa sedap sangat, sebab rasa plain je, hahah.

Masuk kedia pakistan pon, dia ingat saya indon, semua nak cakap indon!

nanti sambung.............

4 comments:

norhidana miswan said...

tgk gambar mule2 tuh ingat ko mkn biskut je dik oi ehehehe.... pyh gk ek, kedai indon pun tak halal yek... kalu jenis yg tak biasa msti pyhla nk cari kn... mcm ko yg dh duk oversea lama msti dh biasa ngn situasi nih kan...

Lily Riani said...

I makan roti and maggi je... dasar amalas nak cari kedai makan halal ehhehehehhe

Zulfadly said...

kak dana: mula2 je kak, mana tahan makan biskut, hahah
lily: roti dia pon sedap, bawak dr mssia, sampai sana jadi lempeng, haha

ishamizu said...

Bestnya jjcm kt Jepun :)