Saturday, February 14, 2015

Phnom Penh

Bersarang dah blog ni, so terus nak citer trip ke Phnom Penh masa cuti thaipusam haritu, ambil pakej airasia go, return flight dan accmdtn dalam rm390. Murah! sebab tu pergi, tapi belanja boros, kuat makan, hahah,

Makanan halal senang cari, sepanjang 4 hari sana, saya naik tut-tut, sehari dalam $20, matawang sana guna dolar, driver orang sana tapi pandai cakap melayu, islam champa, so senang berkomunikasi, kalau ada yang nak nombor dia, boleh emel saya, nanti saya bagi no dia.

Makanan harga sekali makan dalam $2-$5 lah, boleh lah, kalau kat OZ, tu murah giler! tapi dekat phnom penh cam mahal lah.

Tak banyak tempat boleh pergi, visit tempat orang mati, kubur, tengok tengkorak, masuk pagoda, jalan berdebu, tu lah phnom penh, nice place nak tengok culture and to appreciate our life.

enjoy lah some of the picture.


















2 comments:

norhidana miswan said...

apasal kecik2 sgt gambo2 ko nih dik, tp nice.... yelah negara mereka mungkin tak semaju n sesesak kl kot... tp nama pun nk tgk negara org kan

NEKCIK said...

Wah jalan jalan makan angin.ye....nekcik blum lsgi sampai situ...tapi klaucramsi ada orang islam.oklsh kan..boleh lah rasa mskanan diorang