Tuesday, December 20, 2011

Gigi oh Gigi!

Semalam adalah hari yang ditunggu, selepas hampir 6 bulan sakit, akhirnya, pergi jugak ke Klinik gigi untuk mencabotnya. Sebenarnya, rasa cuak giler, sebab baca macam-macam dekat blog orang lain pasal pengalaman diorang, ada kata sakit giler lah, pastu yang paling risau, tak boleh makan seminggu! hahahha
'
PAstu semalam, pukol 10pagi, pergilah klinik, pastu kena makan dulu sebelom nak operate, kalau perut kosong, agak bahaya jugak. sepanjang cabut gigi tu, rasa macam kelakar lah, tengok doktor tu cabut, nasib doc tu cute,hahah. sebab kena cabut gigi geraham bongsu, so kena buat minor operate, mula-mula kena cabot gigi tu, memang susah jugak, sebab akar dia panjang, nasib dia bius banyak, memang tak rasa apa pun, doc tu cabot gigi guna playar, sampai lah tercabot.

Lepastu, doc ratakan tulang dekat gigi tu, supaya tak lah tajam sangat nanti bila makan, then dia masukkan ubat dalam gusi tu, pastu baru dia jahit, kena lah 2 jahitan. lepas seminggu baru boleh bukak jahitan tu. So sepanjang seminggu ni, doc kata, jangan makan makanan yang panas dan kasar, so kena makan bubur lah dan air sejuk! nasib dia bagi painkiller, so far tak ada rasa sakit pun sangat. Tapi darah memang banyak keluar lah, seharian asik meludah jer, kalau nak telan, rasa geli, sebab telan darah.

Bila dah cabot gigi ni, rasa tension je, rasa cepat je nak naik marah! entahlah, nasib harini dah ok skit. Nak minum air pon guna straw je, pastu nak makan pon susah, seminngu lah macam ni, sebeblum dia sihat sepenuhnya. Amin!

gigi zul vertical, so murah sikit, sebab senang, kalau yang lain, kena almost thousand n maybe more!!!


Kepada sesiapa yang membaca blog ni, pastu kalau nak cabot gigi, pergilah dekat Klinik Doc Comel, kalau nak info, Like kat Fb dia yang , memang teramat murah, macam zul kena charge dalam rm350 jer! compare dengan klinik yang mula-mula nak buat, dia charge 700! sekali ganda, klinik ni baru bukak, tapi memang murah, dekat seksyen 7, + doc dia cute dan interior dia cool jugak, memang pink abis,hehe. kalao nak scalling gigi sini pon murah, sebab aritu buat scalling dulu before cabot gigi ni.
Interior dalam bilik operation ni, pink x!!!!!!!!


*PMR keluar khamis ni, mudah-mudahan adik sedare ni, lulus dengan cemerlang!hehehge

2 comments:

kasihredha said...

akak kenal dr siti ni :))
dia pandai menyanyi

Zul said...

btol kak, backup singer siti dulu kan,hehhe