Wednesday, May 29, 2013

Aku , bos, dia, dan bosan!

setiap hari, muhasabah lah diri, kalau ada yang teguris hati, kalau ada tersentap rasa, mana lah tahukan.

bila bergurau tu, tengok siapa kita bergurau, hormat mereka jika lebih tua, walaupun seseorang itu suka berlawak, tidak bermakna 24jam akan berlawak, ada masa serius, ada masa berlawak. Jangan ingat orang yang slumber tu, semua benda dia boleh terima, jaga tutur bicara.

bila nak sound balik, takut terguris hati, takut malu tak terperi, bila dinasihati pulak, langsung tidak dihirau oleh diri itu. Kesabaran ada juga tahapnya.

hari-hari rasa takut, sebab banyak benda sangat baru, bila tiada kepercayaan pada diri ini, macam mana mahu belajar semua perkara. bila kita tidak tahu, dikatakan lembap dalam belajar. Jika hari-hari diperhati oleh bantuan 'mata' robot disekeliling diri, rasa tidak selesa sungguh, belum lagi dikelilingi mata sebenar disetiap penjuru diri. ye! penat!!! tapi..............

semua adalah satu pengalaman, yang pastinya, dapat memperbaiki diri.

ok, merapu meraban dekat atas, tension otak ni, semalam opis lama call, suruh kerja situ, ikut hati, memang nak je, sebab saya sangat selesa disana, tapi bila pikir balik, kena OT sentiasa, rasa saya memang susah sedikit. tapi...................memang nak kerja balik dekat situ, tengah berbelah bahagi.

semalam ada dah kena warning, melampau candy crushnya, ikutkan bos, terus nak buang, nasib diberi peluang, padahal bukan yang tetap, hanya sementara untuk 'pembelajaran' dalam pengajian.

dan, rindu pulak tassie, memang hari-hari ingat, hahah, sebab duduk sana banyak berjalan, bila dah kerja, bosan lah jadinya. heheh.
rasa nak kejer dekat GC, jadi batman pon ok, haha

lepak sambil buat bodoh, adalah benda terbaik dalam hidup

benda bila bosan, masak! duduk malaysia, pergi dapur untuk makan je lah, malas tu kuasa berganda nak masak-masak ni,hehe

5 comments:

Chitty Boy and Me said...

hidup anda semakin stressful!!!!
satya
http://chitty-boy.blogspot.com

norhidana miswan said...

mule2 je janggal dik, lama2 ok lah tu... bile dh biasakan diri...

dh jarang akak tgk awak post psl msk2 mcm dlu...

NEKCIK said...

Salam Zulfadly...makan masa jugak nak adjust diri dan suasana ye...pelan pelan..insyaallah..buatlah istikharah semuga dapat pilihana tempat kerja yang terbaik..hi..hi..

umiyumi said...

Salam Zul,
Kerja ni mmg stress sikit. tambah2 kalau byk benda nk kena belajar. bila dah terrer, silap2 jd eksyen pulak dgn budak baru hahaha.. sabar je la.. pe kata sambung study lagi :)

Zulfadly said...

hehhe, thx semua