Friday, July 26, 2013

DatuK ni!


Semalam ambil one day off, nak g kl, settle kan loan study, agak lama menunggu, seharian. Tapi paling kelakar lah bagi saya, bila Ada makcil ni datang, nak jumpe Pegawai, sebab anak dia nak fly dah, tp xdpt elaun Sara diri, dapat duit tuition je, so dia x puas hati, pastu ulang Kali sebut nama datuk seri bila cakap.     

Banyak Kali! Siap suruh Pegawai call kan datuk seri supaya nak luluskann jugak, Ada sekali dia Bwk Surat sokongan datuk Sri, last2 Pegawai tu cakap direct je kat dia " puan, Ramai apply pon Ada Surat sokongan dr datuk/ tansri, tapi semua kena tunggu, Ikut turn, terus diam makcik tu, 

 Kelakar sebab kuat sgt datuk seri dia sebut, sampai orang lain pon gelak

Salam nuzul quran

Menu berbuka lepas

4 comments:

norhidana miswan said...

heheheh... yelah kalu sebut datuk seri kot2 akan diberi kelebihan kan dik... heheheh zmn skrg nih ada jugak yek yg camtu... kabel2an lg...

NEKCIK said...

Salam Ramadhan..tulah semua kaum krrabat tan sri......

umiyumi said...

Salam Zul,
Amboi sedapnya menu berbuka :)

Kesianlah pulak dengar pasal makcik tu. Skrg semua bawa surat sokongan org ada pangkat ya. Tp dah terlalu byk buat mcm ni org pun dah tak heran agaknya atau mungkin tengok pangkat penyokong mana lebih besar? hihi

Tp tak patutlah dah nk fly tak dpt duit sara diri lg. Duit tu yg penting bila br sampai semua nk pakai duit buat deposit rumah dll..

Zulfadly said...

kak dana:memang kak, kabel skrng ni
nekcik:yurp
kak ummi: dah selalu sgt mcm ni, tu pegaiwai tu dah x heran, tp dia memang dapat fee je, elaun x dpt