Monday, February 25, 2013

Jalan Tassie:Sheffield (mural)

Harini bermula lah sesi persekolahan di tassie, back to school! new semester! rasa macam nak ke sekolah balik, tapi tak nak belajar lah, haha, sampai termimpi-mimpi semalam pasal Lonnie ni rasa macam dekat sana. Sementara masih tiada kerja ni, saya ceritakan serba sedikit tempat untuk pergi di Tasmania ni, kot-kot ada yang nak pergi ke, macam kak ummi ke, IAllah.

kali ni cerita pasal satu tempat ni, pekan ni dalam sejam perjalanan daripada bandar Lonnie, sini famous dengan Mural yang bersepah-sepah dekat dinding, dan sangat lah cantik. pekan ni kecik jer, sangat kecik, tapi dekat sini view sangat lah cantik, sebab dikelilingi oleh kawasan berbukit dan hijau je. Semasa dalam perjalanan tu, akan nampak ladang poppy dan juga kambing dn lembu bersepah berkeliaran tengah meragut rumput.

Jika nak tahu detil pasal tempat no, boleh lah ke link ini : Sheffield














Memang sunyi bandar ni, orang pon tak ramai, kalau nak pergi, pergi time pagi, memang nyaman je, bawak lah bekal, kedai makan tak banyak sangat pon.


6 comments:

Fairy Lilly said...

I've been there. Siap bergambar kat post office nya hehhe. Yup! mural yg menarik dan pelbagai. Kawasan yg cantik tapi agak sunyi, sesuailah untuk tenangkan fikiran.

m.u.l.a.n said...

berhajat betol nak pi sana..

Zulfadly said...

kak fairy:best kan, sebelum balik msia, dtg lah lagi tassie
kak mulan: IALlah, satu hari nanti

umiyumi said...

Salam Zul,
Wahh cantiknya mural2 kat sini. tenkiu2 sbb sudi buat pos pasal tassie. Nampak lengang aje bandarnya kan. K umi pun tak pernah lg jalan2 jauh dr metro. Mungkin pekan2 kat sini mcm tassie jugak. Apapun nanti k umi update bila berpeluang jalan2 ke pekan2 mcm ni.
Still terbayang2 program masterchef buat kat sana dulu. skrg k umi minat tgk MKR pulak :D

Zulfadly said...

kak ummi:saya hari2 tgk MKR n mastercep ni, rindu lah ausie

nurulizzahz said...

wow zul! cantiknya mural kt sini.. kne tgk sndr lg puas hati ni..